Llibertat per a Txelui Moreno i la resta de detingudes basques per fer un mural

La CUP de Reus lamentem fermament les detencions del portaveu de Sortu Txelui Moreno i d’almenys 6 membres més de l’esquerra abertzale que s’han efectuat quest matí a Burlanda.

Les detencions s’han efectuat perquè aquestes persones haurien fet un mural al carrer en què es denunciava la tortura. La Policia Nacional considera que el mural és una injuria vers el cos policial i axí han argumentat unes detencions injustes i sense sentit.

La CUP de Reus vam portar fa menys de dos mesos Txelui Moreno a l’Orfeó reusenc per explicar quin panorama es preveia a Euskal Herria després de l’alliberament d’Arnaldo Otegi. A l’acte, Moreno va defensar fermament la llibertat d’expressió i avui ell, la seva família i companys es troben detinguts per fer un mural en una paret. Ens sembla ridícul, una estratègia d’un Estat espanyol que ja no sap què fer i exigim l’alliberament immediat d’aquestes persones compromises amb la democràcia.

Ens sembla ridícula la trama política que s’amaga darrera d’aquesta operació, perquè Euskal Herria tenim clar que ja fa temps que camina cap a la pau per assolir un Estat independent i no desmuntaran aquest camí ferm amb provocacions com les que entenem que suposen aquestes detencions.

 

Candidatura d’Unitat Popular de Reus

19 d’abril de 2016