David Vidal: “En cap cas pretenem que l’Hospital de Móra d’Ebre i el Centre MQ Reus paguin els plats trencats de forma arbitrària i definitiva”

Després que la CUP presentés les 17 mesures concretes per pal·liar in extremis el dèficit creixent de l’Hospital Sant Joan, s’ha generat cert rebombori pel que fa a la mesura de traspassar guanys de les empreses Centre MQ reus i de l’Hospital de Móra d’Ebre cap a l’Hospital Sant Joan de Reus.

Davant aquest fet, la CUP reitera que fa la proposta tenint en compte que les tres empreses formen part del mateix grup i que l’operació és perfectament legal. Insisteix, també, en què el traspàs de guanys no afecta en cap cas la qualitat assistencial dels serveis mèdics ni la plantilla laboral de les empreses en qüestió.

La CUP de Reus posa èmfasi en què els seus consellers sempre s’han mostrat en contra d’haver de gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre des de Reus i així ho han fet saber a tots els Consells d’Administració i a les institucions públiques de Móra d’Ebre al llarg d’aquests anys. En aquesta línia, Vidal ha explicitat que “En cap cas pretenem que l’Hospital de Móra d’Ebre i el Centre MQ Reus paguin els plats trencats de forma arbitrària i definitiva ”

En tot cas, des de la CUP s’entén que la proposta del traspàs de capital “es tracta només d’una proposta” que aquesta setmana han començat a treballar, estudiar i analitzar profundament amb tots els agents implicats i especifiquen que el traspàs de capital es pot fer en format de préstec per tal de retornar aquests guanys en un període determinat.

Des de la formació, doncs, es reitera que “en cap cas es pretén descapitalitzar l’Hospital de Móra d’Ebre ni l’empresa Centre MQ Reus i contemplen la mesura com una ajuda necessària en aquest moment d’emergència que no vol dir restar ni qualitat assistencial ni laboral. Tot està sota estudi i tot són propostes, segons el portaveu de la formació David Vidal.”

D’altra banda, la formació independentista ja s’ha reunit amb el Comitè d’Empresa del Centre MQ i assegura que ho tornarà a fer en pocs dies i ja tenen prevista una reunió amb el Comitè d’Empresa de GECHOSA. I recorden que la proposta de traspàs de capital és una de les cinc que varen proposar, i que en un moment donat pot resultar ser innecessària.

En aquest sentit Vidal ha explicat “que bona part de la solució al problema passa pel Cat Salut, aquest ens és qui ha de millorar el finançament i de forma paral·lela el consell d’administració aprovar aquelles mesures d’estalvi ja plantejades que no afecten ni la qualitat assistencial del servei ni a la plantilla laboral, ni a Reus ni a Mora d’Ebre.

Per finalitzar el portaveu de la formació ha insistit en el fet de trobar el màxim consens amb tots els agents implicats, i ha demanat disculpes per si algú a interpretat de forma incorrecta la seva proposta, tot recordant que tenen previst parlar amb diferents alcaldes i comitès d’empresa la setmana següent, des de Mora d’Ebre a Reus.