La CUP porta tres mocions i una desena de precs i preguntes al darrer ple del curs que es celebrarà aquest dimecres a les 6 de la tarda al Consell Comarcal del Baix Camp. Per altra banda, continua aquest dijous a les 8 del vespre a Botarell la seva gira d’assemblees informatives per la comarca.

La CUP ha registrat tres mocions per al proper Ple del Consell Comarcal i una desena de precs i preguntes, seguint la nova dinàmica dels plens, establerta pel president després de la denúncia presentada per la CUP contra l’ex-alcaldessa de Cambrils Mercè Dalmau i l’alcaldessa de Riudecols Anna Aragonès, ambdues membres del Consell Comarcal.

Les mocions presentades per al proper Ple són:

· Moció música a les places: Demanem que el Consell Comarcal insti a la Diputació de Tarragona a ampliar el cicle “música a les places” a tots els pobles de la comarca, amb l’objectiu que l’alumnat del Conservatori de Música de la Diputació a Reus actuï als carrers dels nostres municipis. També demanarem d’ampliar aquesta proposta a les escoles de música municipals del Baix Camp.

· Moció per promocionar els museus de la comarca: El 18 de maig es celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus, per tal de fomentar la visita als museus per part de la ciutadania. A la nostra comarca, només participa en aquest programa el Museu Salvador Vilaseca de Reus. Per aquest motiu, demanarem que el Consell Comarcal s’hi impliqui i a partir de l’any que ve tots els museus de la comarca participin d’aquesta iniciativa.

· Moció de suport al referèndum de l’1 d’octubre: arran de l’anunci del president Carles Puigdemont de celebrar, finalment, el referèndum sobre la independència de Catalunya, i veient les possibles represàlies que pugui prendre l’Estat espanyol, instarem al Consell Comarcal a posar a disposició de la Generalitat tot allò que sigui necessari per garantir que la ciutadania del Baix Camp pugui exercir el seu dret a vot.

A més a més, el Grup Comarcal presentarà una desena de precs i preguntes sobre el finançament del projecte de construcció d’una gossera comarcal; que el Consell Comarcal informi als grups comarcals sobre l’activitat de les empreses comarcals (el Grup Comarcal de la CUP està exclòs dels consells d’administració d’aquestes); el projecte de Parc Natural de les Muntanyes de Prades; transparència amb la contractació i proveïdors…

A més a més, aquesta setmana la CUP també realitzarà una assemblea informativa a Botarell que comptarà amb la participació de les tres conselleres comarcals i del diputat de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Sergi Saladié. Aquesta es celebrarà el proper dijous 22 de juny a les 8 del vespre a la Sala Polivalent del Casal Cultural de Botarell.

Aquesta assemblea informativa se suma a les realitzades durant aquest curs a Montbrió del Camp, Riudoms, Riudecanyes i Riudecols. I el curs anterior a La Selva del Camp i Vandellòs. L’objectiu de la CUP és realitzar al final de mandat una gira per a totes els municipis de la comarca per explicar com funciona el Consell Comarcal, la Diputació i el Parlament de Catalunya, promoure el debat sobre els municipis i recollir propostes per als ens supramunicipals.