L’any 2012 la CUP va presentar la primera denúncia del Cas INNOVA. Des de llavors han passat 5 anys i, finalment, el jutge ha acabat d’instruir la primera peça: la popularment coneguda com el cas Manté i Batestesza que uneix les peces 0 i 2 del macrocas. Fa poc, es van difondre diversos rumors sobre perquè la CUP va atrassar la presentació l’escrit d’acusació sobre aquesta peça. El fet és que la formació va demanar incloure noves proves que, finalment, es podran sol·licitar al judici oral.

La Candidatura va presentar fa mesos una sol·licitud al jutge que instrueix aquestes dues peces del Cas, per tal de practicar més diligències probatòries abans de presentar l’escrit d’acusació. La setmana passada, el jutge va concloure que aquestes proves es podien practicar en la fase de judici oral, motiu pel qual, la CUP ha presentat avui l’escrit d’acusació, on també s’inclou aquesta sol·licitud.

Davant de les conclusions extretes per l’equip d’advocades de la CUP a partir del procediment d’instrucció judicial, l’acusació popular considera que Josep Prat, Lluís Miquel Pérez, Ester Ventura, Natàlia Torrell, José Vicente Gómez, Sergi Luqui, Carles Manté i Jorge Batesteza serien responsables de delictes de prevaricació continuada, blanqueig de capitals, falsedat, defraudació a l’administració, malversació de cabals públics (8 anys de presó), tràfic d’influències (2 anys de presó) i organització criminal (8 anys de presó).

Per aquest motiu, la CUP defensarà davant del jutge que aquestes persones siguin condemnades a aquests anys de presó, que siguin inhabilitades per exercir responsabilitats públiques, així com també, que totes aquestes persones assumeixin les responsabilitats civils pertinents, per tal que rescabalin el dany econòmic causat a l’Ajuntament de Reus.

Per últim, la CUP ha posat en valor la tipificació del delicte d’organització criminal en l’escrit d’acusació presentat per les seves advocades, ja que com ha defensat sempre la formació de l’esquerra independentista, el Cas INNOVA cal concebre’l com un conjunt, en el qual era imprescindible l’organització de diferents persones de diferents institucions públiques i empreses privades, per poder cometre els presumptes delictes que s’estan instruint.