La CUP aposta per un debat de ciutat sobre la via pública i un nou model de seguretat

La primera força de l’oposició al consistori reusenc comença el nou curs polític reiterant que vol treballar amb la resta de forces en aquest ajuntament “governat en minoria” perquè “no tenim cap altre opció si volem que Reus tiri endavant”, segons Edgar Fernández. És per aquest motiu que els cupaires plantegen dues mocions per treballar conjuntament que “plantegen debats de model de ciutat”: una que fa referència a la  regulació de  la via pública i una que planteja un debat de ciutat entorn al model de seguretat.

Pel que fa al model de seguretat, la CUP no planteja un model propi perquè “no seria de consens” i per això proposa “un espai de treball comú” del qual es derivi un model de policia que convenci a tots els grups, segons Fernández. En aquest àmbit posen d’exemple la Guàrdia Urbana de ciutats com Sabadell on governa la CUP i on la policia té un paper important en la inclusió als barris. Aquesta moció reiteren que ja la van presentar l’any 2013 i ara esperen aprovar-la per poder comptar amb un cos policial de “inclusiu i de proximitat que acompanyi el ciutadà”.

En relació a la regulació de l’espai públic, Mariona Quadrada ha recordat que Reus compta amb una ordenança municipal sobre el tema de l’any 2014 que és “vàlida” però inclou criteris “molt interpretables que depenen de la voluntat política”. Ara demanen “un espai de treball conjunt per regular la via pública en el qual es treballi de debò”. Asseguren que no entenen certs criteris pel que fa a l’atorgament de llicències i permisos i davant les sospites “d’arbitrarietat” proposen criteris objectius.

En aquest proper ple la CUP també plantejarà a la regidora d’educació quin protocol ha seguit l’ajuntament davant l’obligació d’impartir un 25% de matèries en castellà en una classe de l’escola Joan Rebull per la petició d’una sola família. I és que els cupaires reiteren que cal desobeir aquesta imposició.