Demà, dimarts 20 a les 6 de la tarda, hi ha una nova sessió plenària ordinària al Consell Comarcal del Baix Camp. Com acostuma a passar, la CUP som l’únic grup polític que portem propostes de debat. A continuació us les resumim:

– Llibertat presos polítics: Instem al govern del Consell Comarcal a penjar una pancarta amb el lema “Llibertat presos polítics” a la façana de la seu de la institució, igual com han fet la majoria d’ajuntaments de la nostra comarca, per tal d’exigir l’alliberament d’aquests.

– Catàleg de masos de la comarca: Proposem al Consell Comarcal la realització d’un catàleg per inventariar tots els masos de la comarca, amb l’objectiu de conèixer aquest patrimoni, però sobretot per tenir un instrument que permeti potenciar socioeconòmicament els municipis a partir de l’explotació econòmica d’aquests. La idea parteix del catàleg que va fer l’Ajuntament de Reus i que podeu consultar aquí: http://www.reus.cat/sites/reus/files/cataleg_masos_reus.pdf

– Transformació via del tren de costa en tramvia: Les alcaldesses de Mont-roig, Cambrils i altres municipis del Tarragonès han instat a l’Estat espanyol a desmuntar la via ferroviària de la costa, ja que a partir d’ara, el tren passarà per la línia del Corredor del Mediterrani. Davant d’aquest anunci, plantegem la problemàtica que les veïnes de Mont-roig, L’Hospitalet i Cambrils hauran de desplaçar-se encara més per agafar el tren, i especialment, que seria absurd desmuntar la via, quan hi ha aprovat per llei la construcció d’una línia de tramvia pel mateix traçat, per tal d’unir aquests municipis amb Reus i Tarragona i millorar la mobilitat.

Per altra banda, aquest dimecres, continuem amb la roda d’assemblees informatives per la comarca.