La formació vol que el Consell d’Infants esdevingui una eina que fomenti la participació i el debat real entre els nens i nenes

El partit de l’esquerra independentista dóna suport explícit als treballadors i treballadores de lHospital de Reus que shan tancat per denunciar les retallades

 

Demanar ple suport a la celebració de referèndum d’autodeterminació del Principat de Catalunya així com crear una comissió municipal integrada per grups municipals, entitats, plataformes i organitzacions amb la intenció de coordinar l’organització local de la votació són dos dels objectius que la CUP de Reus planteja al proper ple.

La formació entén que aquesta setmana és “crucial” en quant es preveu l’anunci definitiu de la data i la pregunta del referèndum per part del president de la Generalitat i és per aquest motiu que, segons Edgar Fernández, els anticapitalistes demanen a tots els grups municipals sobiranistes de Reus que “es mullin” i “ofereixin tot el suport i eines necessàries per tal que el referèndum sigui una realitat a Reus” i entenen que comptaran amb el suport dels partits que formen part de Junts pel Sí al Parlament català.

D’altra banda, la Candidatura demana un canvi radical en la concepció i plantejament del Consell d’Infants i el Programa Infants Ciutadans «per tal que s’acoti a l’essència de la participació vinculant i real i que l’aprenentatge esdevingui realment significatiu», segons ha explicat Marta Llorens.

Segons la regidora, «els consells municipals haurien de ser un àmbit de treball en comú i participació de la ciutadania, i també un espai on els joves i infants haurien d’aprendre la necessitat del treball en comú i del debat com element pel propi creixement individual».  Llorens, però lamenta que actualment «el Consell d’Infants i la seva corresponent escenificació es constitueix amb canalla de 5è de primària a partir d’un guió poc natural creat per a l’ocasió del qual se’n desprèn que no és obra del mateix alumnat i que, per tant, dóna poc marge a convertir aquests consells en espais reals de debat. A més, el procés d’elaboració de propostes es redueix a una sola sessió als centres educatius per tractar el tema que ocupa el Consell».

En l’àmbit internacionalista, la Candidatura demana que l’Ajuntament de Reus es declari a favor de les iniciatives legals en suport a Andrés Bódalo, sindicalista andalús del SAT condemnat a més de 3 anys de presó, tal com ja vam demanar el Parlament de Catalunya amb els vots favorables de JxSÍ, CSQP i la CUP el passat mes de novembre. “Aquesta condemna s’emmarca en un context de limitació de les llibertats bàsiques que es va realitzar a través d’una ordenança municipal de publicitat exterior que pretenia impedir l’anunci i activitat pública democràtica de la gent i demanem que es deixi de criminalitzar la lluita per la llibertat d’expressió”.

La CUP també demana que es “reconegui el moviment popular del Rif pels drets humans en quant gran part de la comunitat musulmana de Reus prové d’aquest país”. Els rifenys s’estan mobilitzant arrant de la mort “fatal” d’un company que anava dins d’un camió d’escombraries en el transcurs d’un escorcoll policial. Aquestes manifiestacions son totalment pacífiques i pretenen reconéixer els drets lingüísitics, culturals i socials del poble rifeny que han estat atacats reiteradament pel govern del Marroc.

Marta Llorens també ha reiterat “el suport explícit als treballadors i treballadores de l’Hospital Sant Joan de Reus que s’han tancat durant un dia sencer al centre per demanar que siguin les institucions qui assumeixin el deute generat i que no siguin les treballadores les que hagin de patir noves retallades ni els usuaris rebin menys qualitat sanitària”.