El regidor cupaire Oriol Ciurana ha assegurat aquest dijous que “el temps  ha acabat donant la raó a la CUP en la gestió del servei de recollida d’animals a Reus”.

Ciurana ha recordat que “el febrer de l’any 2016, ja fa dos anys i mig, la CUP va pactar amb el govern la realització d’un estudi per crear una gossera municipal a Reus i posteriorment la pròpia CUP, a través de la seva comissió animalista, va presentar al govern un projecte acurat de gossera municipal”. Finalment, després d’aquest estudi, l’Ajuntament “va traspassar la responsabilitat al Consell Comarcal del Baix Camp, d’on Reus n’és l’Ajuntament més gran i amb més capacitat”.

En aquest sentit, el regidor ha indicat que tots els municipis més importants del Baix Camp estan governats per CiU o bé ERC, fet que hauria d’haver “facilitat la seva creació, i més, després d’un treball en el qual es van preveure bons resultats en cas de creació d’una gossera comarcal respecte al contracte vigent els darrers temps”. Ciurana s’ha mostrat molt crític amb l’actitud del regidor de Medi Ambient a la ciutat de Reus Dani Rubio “que no es va presentar a dues de les reunions per la creació d’aquesta gossera comarcal”.

A més a més, el regidor independentista ha volgut mostrar el seu malestar ja que aquesta inacció per part de l’Ajuntament i en particular del regidor Dani Rubio, pot acabar comportant a mig i llarg termini un perjudici econòmic, al marge de repercutir en el benestar animal, ja que amb el concurs desert caldrà prestar el servei d’igual manera, “segurament amb contractes menors que acostumen a sortir més cars per a l’administració municipal”. És per aquest motiu que la CUP assegura que “estem davant d’un exemple clar de mala gestió”.

En aquest sentit, el cupaire ha remarcat que s’ha fet realitat allò que “havíem advertit que podria passar amb el concurs de licitació de la gossera si l’Ajuntament no feia una aposta ferma per la creació d’una gossera municipal”, que, segons Ciurana, no és altra cosa que quedés “desert i amb el risc evident que el servei sigui prestat de manera precària i que tingui afectacions amb la qualitat d’aquest i vers el benestar dels animals”.

Oriol Ciurana ha recordat, també, que la comissió de Defensa, Drets i Benestar animal de la CUP de Reus ja fa mesos va fer públiques diverses consideracions al voltant d’aquesta licitació i en demanava una sèrie de garanties en la licitació i advertia sobre la situació en que quedaria el servei en cas que el concurs quedés desert.

La CUP ha volgut manifestar que és preocupant que el resultat final hagi sigut que per motius ideològics del govern municipal o per deixadesa en les seves funcions, finalment el servei hagi anat a mans de la mateixa empresa que ho gestionava fins ara amb pitjors condicions econòmiques per a l’Ajuntament, empresa que té denúncies per maltractament animal acceptades a tràmits pels jutjats de Reus.