La formació de l’esquerra independentista insta al govern municipal a fer cas omís de la sentència del tribunal espanyol de Tarragona, que ha declarat il·legal l’acord de plenari de l’Ajuntament de Reus d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència. La CUP considera que aquesta decisió judicial és “paper mullat” i que “cap tribunal pot avantposar-se a la majoria del Ple de l’Ajuntament com a expressió de la voluntat popular reusenca”.

Davant la sentència del jutjat d’instrucció núm. 1 de Tarragona de declarar nul l’acord del plenari de l’Ajuntament de Reus d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència, la CUP considera que el govern municipal “ha d’obeir el mandat popular i no una sentència d’un tribunal espanyol”, segons ha declarat la regidora Marta Llorens.

Llorens, ha dit que la CUP no entra en analitzar el contingut de la sentència, ja que considera que “estem davant d’una decisió política i no pas jurídica”, i que per tant, aquesta “no té cap mena fonament tenint en compte que són centenars els municipis que ja formen part d’aquesta associació”.

Segons la regidora de l’esquerra anticapitalista, el govern hauria de donar una resposta contundent a aquesta sentència, tot reafirmant el compromís de l’Ajuntament amb la tasca que desenvolupa l’AMI, i per tant, en els drets democràtics de tots els reusencs i reusenques. Així com també ha recordat, que “l’Ajuntament fa mesos que hauria d’haver instal·lat a les entrades de la ciutat un rètol per indicar l’adhesió de l’Ajuntament de Reus a l’AMI”.

De fet, la CUP tenia previst preguntar al govern en el proper Ple, sobre aquest acord de Ple que el govern encara no ha tirat endavant, així com també, una moció per tal que l’Ajuntament de Reus donés suport a la covocatòria del referèndum sobre la independència de Catalunya que s’ha de celebrar en els propers mesos.

Davant de la sentència, doncs, Llorens creu “que aquesta moció pren més sentit que mai, ja que davant d’aquest atac judicial a la sobirania popular, cal redoblar els esforços perquè l’Ajuntament es comprometi en tot allò que sigui necessari, perquè en els propers mesos tots els reusencs i reusenques puguem decidir el futur del nostre país”.

Per últim, la CUP ha fet una crida “a tots els partits polítics i societat civil de la ciutat a treballar plegades en els propers mesos, per garantir que el dia del referèndum la ciutat assumeixi el màxim grau de participació possible, per demostrar el caràcter democràtic de la nostra ciutat”, així com també, “a demostrar que la única via per resoldre el coflicte democràtic és la celebració d’un referèndum sigui acordat amb l’Estat, o no”. Motiu pel qual, ha considerat que “a aquestes alçades sentències com la d’aquest tribunal espanyol no tenen cap mena de legitimitat”.

 

 

 

Candidatura d’Unitat Popular

Reus, 10 de febrer de 2017