La Candidatura va presentar el passat mes de maig una sèrie d’al·legacions a les clàusules de la convocatòria de licitació de l’Estadi Municipal de Futbol de Reus “amb la màxima de vetllar per garantir plena legalitat i atorgar la màxima oferta de servei públic a les instal·lacions”.

La formació reclamava que es revisés o revoqués el plec de clàusules per a la concessió d’aquesta instal·lació tenint en compte cadascuna de les aportacions que van presentar però, finalment, el govern només ha acceptat part d’una de les al·legacions dels anticapitalistes.

La formació reclamava, entre d’altres, que les inversions realitzades a l’Estadi que es van finançar a través de la subvenció que la Diputació de Tarragona va concendir pels Jocs del Mediterrani no podrien tenir un ús privatiu abans de l’any 2021 per llei i qüestionaven que l’ús de l’Estadi Municipal quedés reservat íntegrament a l’ús exclusiu del futbol professional quan a la licitació es detectava una “apel·lació genèrica a cobrir les necessitats esportives del projecte global de la ciutat”. Demanàven, també, que es desenvolupés “un programa de transformació de les actuals instal·lacions en una ciutat de l’esport”.

Les al·legacions realitzades pel grup de treball d’esports de la CUP de Reus, però, no han prosperat, fet que no els genera cap sorpresa segons han declarat els cupaires. En aquest sentit, el regidor Oriol Ciurana ha denunciat que “no es tinguin en compte els arguments presentats en quant pretenien fomentar l’esport de base a Reus i els equipaments esportius públics però, desgraciadament, una cop més queda clar que aquesta no es la preocupació del govern”.

Ciurana també ha lamentat que “es bonifiqui amb diners públics el 95% dels 3 milions d’euros que s’han d’invertir a l’Estadi en concepte d’obres de reforma”. Segons el regidor “s’acabaran pagant unes obres finançades públicament que no tindran un ús públic perquè un camp de segona A no és apte per a l’esport de base”.

La formació assegura que continuarà vetllant pel compliment de la llei en la licitació que finalment no s’aprovarà al plenari del 8 de juny i que es preveu aprovar el proper mes de juliol.