La CUP de Reus critica el nou decret que “s’ha inventat” el govern de la ciutat que modifica, sense previ avís ni consens polític i social, les condicions d’horari de les terrasses. Aquest fet està generant situacions tenses entre consumidors, propietaris de locals i Guàrdia Urbana els darrers dies perquè “el govern no ha informat prèviament de la voluntat de limitar els horaris i els propietaris de les terrasses es troben que la policia local els fa recollir la terrassa sense conèixer-ne el perquè ”, assegura la formació.

Des de la candidatura de l’esquerra independentista lamenten que l’alcalde “torni a actuar sense tenir en compte els agents implicats i sense informar de la voluntat d’aplicar aquest decret en cap moment a la resta de grups municipals ni als propietaris dels locals amb terrassa”.

Marta Llorens assegura que “el debat no passa per valorar l’hora en què cal tancar les terrasses” sinó que demana, de nou, al govern de Carles Pellicer que “generi els espais de treball necessaris per donar resposta a les qüestions que afecten la via pública” i que “no imposi decrets que agafen per sorpresa tant als propitaris de terrasses, als consumidors que s’han d’aixecar de la cadira com a la mateixa oposició”.

La regidora recorda que el setembre del 2016 la CUP ja va proposar a ple de Reus debatre i treballar l’actual ordenança municipal de via pública per evitar situacions com aquesta. Des de la formació asseguren que aquest conflicte és una conseqüència més de la “manca de planificació del govern de Pellicer”, a qui reclamen explicacions sobre el nou decret.

Per solucionar aquest conflicte el més aviat possible, des de l’esquerra anticapitalista es proposa congelar l’aplicació del decret en qüestió i crear un espai de treball conjunt per poder arribar a un consens vers les condicions. La CUP, a més, assegura que aquesta voluntat de solució també l’expressen i manifesten més de 15 establiments afectats que veuen que en ple estiu han de lidiar amb clients i guàrdia urbana cada setmana.