La CUP ha registrat dues mocions per al Ple d’aquest divendres a la Diputació de Tarragona. Com sempre el màxim que permet la presidència. Així, com també s’ha sumat a la moció presentada per ERC per donar suport als CDRs i a les persones represaliades, entre les quals es troba el propi diputat provincial de la CUP.

La CUP participarà al Ple de divendres, després de la concentració en suport a les persones represaliades per la Vaga del 8N que es farà a les 9:30h davant dels jutjats de Tarragona. Precisament, al Ple es tractarà una moció de suport a aquestes persones, a iniciativa d’ERC, i que la CUP s’hi ha sumat.

El diputat provincial Edgar Fernández, també represaliat per aquesta macrocausa que afecta a 39 persones de les comarques del Camp, confia en que la moció pugui prosperar, tot i que “quan es tracta de mocions que separen els dos partits del govern PDeCAT i PSC, no se sap mai què pot passar”.

Aquesta afirmació del diputat provincial es fonamenta en el succeït en el darrer Ple, on PDeCAT va presenta una moció per la llibertat dels “polítics presos” per no haver de votar a favor d’una que parlava de “presos polítics”, o en referència als diversos plens del mandat, en que PDeCAT ha censurat fins a quatre mocions presentades per la CUP en relació al procés independentista.

Per altra banda, la CUP també ha presentat dues mocions pròpies, que és el màxim que permet la presidència de la Diputació, tot i que no existeix cap reglament aprovat que així ho limiti.

La primera d’elles, insta a la Diputació de Tarragona a deixar de finançar actes de festes majors dels ajuntaments, en els quals s’utilitza animals com a divertimento. Bàsicament, la moció es refereix a les festes taurines que es desenvolupament, principalment a les Terres de l’Ebre, ja que aquesta moció forma part del treball que les CUPs del territori estan desenvolupant a aquelles comarques, conjuntament amb d’altres organitzacions i entitats en defensa dels drets dels animals.

En aquest sentit, Edgar Fernández destaca que “els òrgans supracomarcals han de ser corretja de transmissió dels debats que es produeixen als ajuntaments, i alhora, cal que la Diputació estableixi uns criteris sobre aquelles polítiques i actes que cal promoure, en lloc de continuar donant diners de forma discrecional als ajuntaments com aquell que reparteix el pastís”.

Per últim, la CUP també presenta una moció per tal que la Diputació promogui el finançament als ajuntaments tot garantint l’oferta de pisos d’emergència social, per a poder donar acollida a aquelles persones que per raons socioeconòmiques quedin excloses del mercat de l’habitatge.

El diputat Fernández, considera que “l’actual partida aprovada en els darrers pressupostos de només 300.000€ és totalment irrisòria davant la urgència i importància d’aquesta problemàtica, que s’agreuja per la manca de polítiques d’habitatge públic per part de la Generalitat i les seves darreres reformes legislatives en aquesta temàtica”.