Després de la posada en llibertat de les regidores Marta Llorens i Oriol Ciurana, així com que la regidora Mariona Quadrada no hagi declarat davant la segona notificació del jutjat, l’assemblea de la CUP de Reus vol agrair tot el suport rebut per part de la ciutadania, entitats i associacions de tot tipus, partits independentistes, els mitjans de comunicació i reitera que des l’esquerra independentista es continuarà sense reconèixer l’aparell judicial espanyol, i es defensarà la implementació de la República Catalana i el procés constituent validat democràtiacment en el referèndum del passat 1 d’Octubre, que el nou govern de la Generalitat ha d’impulsar.

Des de la CUP es reitera que aquest macrocas únicament està induit per la voluntat repressora de l’aparell estatal espanyol però es valora molt positivament i s’agraeix fermament la mobilització dels darrers dies en defensa dels càrrecs electes i totes les persones que planten cara a la repressió i decideixen no col·laborar amb la “justicia espanyola”.

Així, doncs, des de la CUP es vol agrair l’esforç de totes les persones que al llarg dels dies 27 i 28 de novembre han omplerts els carrers de Reus, els jutjats i les places de les capitals de comarca del Principat així com la mobilització del poble de Deba. També s’agraeix i es valora fermament el bon treball i suport que el grup d’advocades de l’1 d’octubre de Reus han dut a terme voluntàriament i incansablement i que continuaran exercint.

L’assemblea, però, recorda que aquesta macrocausa no ha acabat i que també caldrà sortir de nou davant la propera detenció de la Mariona Quadrada i davant el que passi a tota la resta de persones encausades.

Davant l’operació repressiva de l’Estat, les regidores de la CUP mantindran la seva actitud d’obediència al mandat democràtic de l’1 d’Octubre, i per tant, no reconeixeran l’aparell judicial espanyol, i encara menys, els delictes que se les hi imputen. Aquest matí, ja ho avançat en roda de premsa la regidora Marta Llorens, la qual ha dit que “l’únic que hem fet les persones encausades és exactament el mateix que han fet milers de persones: sortir al carrer a exigir la realització d’un referèndum per poder resoldre democràticament el nostre futur com a poble, així com denunciar la violència policial que vam patir el passat 1 d’Octubre”.

Per últim, la CUP exigeix al bloc sobiranista majoritari al nou Parlament que inicii el procés de consolidació de la República i el procés constituent, com la única via per deixar sense efecte l’article 155 de la Constitució espanyola i l’operació repressiva de l’Estat contra les càrrecs electes i la societat civil catalana.

Reus, 30 de desembre de 2017