La formació critica de nou “la manca d’accés a la informació i la falta de transparència” així com “l’actitud acrítica i passiva”  de la majoria de consellers

La CUP de Reus torna a fer un toc d’alerta sobre el funcionament dels consells d’administració de les empreses municipals i fa una “crida a la responsabilitat dels consellers i conselleres”. La Candidatura assegura que no signarà cap dels comptes de les empreses municipals perquè “es segueix funcionant amb les mateixes actituds i metodologia de l’època Innova”, ha assegurat el regidor Edgar Fernández.

“Lamentem que des de fa 5 anys que vam entrar al consistori, els consellers de la CUP ens veiem obligats a no poder signar els comptes milionaris de les empreses municipals perquè es continuen entregant milers de pàgines amb els comptes en qüestió que hem d’analitzar 3 dies abans d’haver-los d’aprovar o, fins i tot, 7 hores d’abans”, ha explicat Fernández.

En aquest sentit, la CUP critica que la resta de formacions “signin els comptes sense disposar de la informació necessària” i que “ridiculitzin la CUP quan formula preguntes per entendre cadascun dels comptes”. És per això que Fernández insisteix que “el model Innova segueix ben viu” i reitera que “Innova no eren només unes persones amb noms i cognoms sinó que eren unes dinàmiques que es repeteixen actualment amb l’actitud acrítica i passiva de la resta de conselles i conselleres”. “Recordeu l’exregidor Ernest París dient que era un regidor florero en declaracions pel cas Innova? I la Teresa Gomis? Continuem en aquesta etapa? Sembla que sí, lamentablement”, ha sentenciat el conseller.

Marta Llorens ha exemplificat les queixes en qüestió a partir del funcionament del grup Salut. “Com pot ser que el tancament de comptes de tot el grup s’anés a fer sense haver aprovat els comptes de les empreses de salut que hi aporten els pressupostos més grans, sense tenir la informació sobre relacions contractuals que fa mesos que demanem, sense haver respectat el temps d’antelació per facilitar la documentació necessària, amb ordres del dia contradictoris i ningú a excepció de la CUP es queixés?”, ha exposat Llorens.

Segons la regidora continua ben vigent la “total improvització als consells d’administració” que implica, segons la CUP, una “imprevisió constant que no repara el mal endèmic de l’estructura perversa que encara tenim dins els holding Reus Serveis Municipals”.