La CUP presenta -com cada Ple- un màxim de dues mocions limitada per presidència des de l’entrada de la formació a la Diputació. Aquestes dues, proposen que es puguin seguir els plens de la Diputació a través d’internet com ja es fa en molts ajuntaments, consells comarcals i diputacions, així com rellançar la brillant iniciativa de l’Escola i Conservatori de Música de Reus -gestionada per la Diputació- d’organitzar concerts a les places i carrers dels diferents municipis del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l’Ebre. Per últim, també se suma a la moció presentada per ERC per exigir a l’Estat espanyol que desmantelli la planta Castor a les Terres del Sénia.
La CUP ha volgut presentar al plenari del mes de juny de la Diputació de Tarragona dues propostes constructives que puguin comptar amb el consens de totes les forces polítiques representades al saló de plens, ja que s’adeqüen al Pla Estratègic de la institució.
La primera d’elles, per tal d'”incorporar les estratègies d’actuació per a l’assoliment d’una democràcia real i efectiva, mitjançant la participació i el govern obert, en els àmbits que correspongui a cadascú” i fomentar “la transparència” com estableix aquest Pla, proposa que els plens de la Diputació de Tarragona puguin ser seguits via streaming per part de la ciutadania.
Es tracta d’una moció que la CUP ja tenia previst presentar el primer any de mandat i que la formació ja ha presentat en diversos ajuntaments i consells comarcals del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l’Ebre.
El diputat Edgar Fernández, considera que “tenint en compte que la Diputació és una de les institucions més opaques -per no dir la que més!-, l’accés de la ciutadania al plenari no sols és un gest simbòlic, sinó que implica un primer pas que cal aprofundir amb una millor presentació del portal de transparència, per tal que la ciutadania es pugui fer una idea del per què serveix aquesta instititució”.
La segona moció que defensarà al grup, parteix d’una iniciativa pròpia de la Diputació. En concret, del programa “Música a les places” que ha impulsat l’Escola i Conservatori de Música de Reus, que durant el mes de maig ha realitzat diferents concerts en places i carrers de la capital del Baix Camp.
Aplaudint aquesta iniciativa, la CUP proposarà que la Diputació, a través de les seves tres escoles i conservatoris de música propis, impulsi aquesta iniciativa a la resta de municipis i comarques, així com que obri aquest projecte a les escoles i conservatoris de música municiplas que hi ha arreu del Baix Penedès, el Camp i les Terres de l’Ebre.
Per últim, la CUP s’ha sumat a la moció promoguda per ERC, per tal d’instar a l’Estat espanyol a desmantellar la Planta Castor, i alhora plantejarà la problemàtica d’ERCROS a Flix, ja que l’esquerra independentista entèn que són una mateixa problemàtica.
Grup Polític CUP a la Diputació de Tarragona
Tarragona, 28 de juny de 2017
COMBATEM LA LGTBIFÒBIA! ESTIMEM I SIGUEM COM VULGUEM!