En roda de premsa realitzada aquest matí, el portaveu de la CUP a la Diputació de Tarragona ha fet públic que votarà No al pressupost 2016 de la Diputació i al Pla Estratègica 2015-2019. Vidal ha criticat durament el “decretazo” de Poblet que ha eliminat tres mocions de la CUP de l’ordre del dia del Ple.

El diputat provincial de la CUP, David Vidal, ha fet públic el posicionament de la formació de l’Esquerra Independentista respecte els pressupostos 2016, el Pla Estratègic 2015-2019 i el Codi de Bon Govern que es debatrà en el Ple d’aquest divendres. Vidal ha avançat que votarà No a les tres propostes i ha argumentat el sentit del vot.
Pel que fa als pressupostos, el diputat ha dit que “no podem votar a favor d’uns pressupostos, quan les principals partides econòmiques que s’hi inclouen es basen en uns plans d’acció que no incorporen els requisits metodològics més mínims”.
Precisament el vot negatiu als pressupostos 2016 va lligat al vot negatiu del Pla Estratègic 2015-2019, el document que marca les línies estratègiques de la Diputació per al present mandat. Vidal ha criticat que “el Pla estratègic no contempla ni l’avaluació del Pla de l’anterior mandat, no compte amb un anàlisi de les necessitats dels ajuntaments i del territori, ni amb un calendari d’actuació de polítiques concretes, ni amb cap tipus d’avaluació de les polítiques a realitzar, i a més, encara no se’ns ha lliurat el Pla Anual de 2016 que ha de detallar quines polítiques es duran a terme durant el proper exercici”.
Davant d’aquesta indefinició, Vidal ha denunciat que “si no sabem quins criteris i quines actuacions es duran a terme en el proper mandat ens plantegem l’interrogant de si el criteri ve marcat pels interessos partidistes del govern i si el criteri que preval és acontentar a determinats alcaldes del territori”.
Vidal també votarà No al Codi de Bon Govern, ja que és “un còpia i enganxa” del document de la federació de municipis espanyol. A més, “no té sentit aprovar un Codi de Bon Govern quan la Diputació de Tarragona és la única que no té un Reglament Orgànic que determini com funciona la institució”.
Precisament, aquesta manca de regulació ha facilitat el “decretazo” de Josep Poblet, el qual ha vetat tres de les quatre mocions que la CUP havia registrat pel Ple de divendres. Vidal ha destacat que “precisament les tres mocions descartades guarden relació amb el procés de desconnexió amb l’Estat espanyol, i ha estat Poblet, qui ha decidit quines no es debatrien sense consultar-nos-ho ni a la CUP ni a ERC que també en signava una d’elles”.
En acabar la roda de premsa, Itziar Lete de Cau de Llunes, ha penjat per catorzè dia consecutiu l’estelada a la Diputació. Lete ha fet una crida a participar als actes previstos avui contra la violència masclista i ha explicat que la CUP ha instat a tots els partits polítics a guardar un minut de silenci al Ple de divendres per les 34 dones assassinades aquest any.