Aquest matí s’ha celebrat un Ple extraordinari de la Diputació de Tarragona, en el qual s’ha fet efectiu el relleu de David Vidal per Edgar Fernández com a portaveu del Grup Polític de la CUP a l’ens provincial.

David Vidal que ha estat diputat durant el primer tram del mandat 2015-2019, ha abandonat el seu càrrec de diputat provincial, en tant en quant ha renunciat a la seva condició de regidor a l’Ajuntament de Reus.

En el seu lloc, un altre regidor reusenc, Edgar Fernández Blázquez, assumirà a partir d’ara i fins a finalitzar el mandat, el càrrec de diputat provincial, com a únic representant del Grup Polític de la CUP.

Edgar Fernández ha promès el seu càrrec per imperatiu legal i afegint que la seva tasca es centrarà en “lluitar perquè la Constitució Espanyola perdi tot el seu efecte legal sobre el territori dels Països Catalans”.

Posteriorment, i centrant-se en el càrrec que ocuparà a partir d’avui, ha declarat públicament que la tasca de la CUP es centra “en seguir posant noms i cognoms a pràctiques corruptes i en denunciar la Diputació de Tarragona com una institució imposada per l’Estat espanyol que no es correspon amb la realitat del nostre territori i en les necessitats de la seva població”.

Edgar Fernández va néixer l’any 1988 a Reus és educador social i estudiants de psicologia. En la seva vessant política va iniciar la seva militància l’any 2002 a l’Assemblea de Joves de Reus que posteriorment va integrar-se dins la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI). Fernández també és soci del Casal Despertaferro de Reus, afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i militant de l’organització Endavant-OSAN. La seva militància a l’assemblea local de la CUP de Reus va iniciar-se l’any 2010 i l’any 2015 va ser escollit regidor de l’Ajuntament de Reus.