Des de la CUP de Reus volem felicitar Mandrília Associació pel gran cap de setmana que ens han fet passar a tota la ciutat.

Més enllà dels continguts i la recerca que s’ha fet al voltant de la història, les exposicions, les xerrades, volem destacar expressament el valor del com s’ha creat tot aquest desplegament. Tot i que en aquest punt, celebrem molt el lligam de la història anterior amb la present: la reflexió i la pancarta de Reus Refugi al balcó de l’Ajuntament. Exiliats, refugiats…

El fet de posar-se d’acord tantes persones, de contactar amb altres entitats que hi han dit la seva, dels patrocinadors, dels veïns i veïnes que han deixat els balcons, de tothom que hi ha col·laborat, de la gent que ha volgut dedicar un temps a aquesta recreació.

Creiem que aquest és un gran exemple de com es construeix la cultura des de baix, de com, quan la gent es posa d’acord, es construeixen grans motivacions i accions participades. No han estat aparadors per ensenyar, sinó moments per viure.

Esperem, doncs, que a la ciutat es vagin desplegant més activitats semblants a aquesta i que ara que ja hem encetat el meló, puguem fer servir El Mercadal per al gaudi de la ciutadania. N’hem tingut l’exemple en dos esdeveniments,  “Els focs festius a la Mediterrània”, organitzat per Carrutxa i “Mirant el cel, foradant la terra” de Mandrília i tota la resta de col·laboradors.

 

Mariona Quadrada, regidora de la CUP de Reus

17 de juliol de 2017