Ja saps què presentem al ple de divendres?

En primer lloc lamentem que tan sols se’ns deixi presentar dues mocions. Aquesta limitació entenem que posa un fre injustificat a la política de la ciutat i reflecteix la manca de voluntat de fer política real de l’actual govern convergent.

Dit això, la CUP proposa:

  1. QUE S’INICII UN ESTUDI PER MUNICIPALITZAR ELS SERVEIS EXTERNALITZATS

Des de la CUP demanem que es constitueixi una comissió d’estudi per saber l’estat actual de cadascun dels serveis externalitzats que presta l’Ajuntament, els organismes autònoms, les fundacions i empreses públiques per tal  de fer en coneixement dels representants públics l’estat actual d’aquestes contractacions, el compliment del contracte i el Plec dels diferents serveis públics en règim de concessió, abans del febrer del 2016. La comissió estarà integrada per un representant de cada grup municipal, no necessàriament càrrec electe i dels comitès d’empresa dels serveis públics privatitzats.

Demanem que un cop constituïda aquesta comissió, aquesta faci un estudi d’aquells serveis que podrien ser municipalitzats per reduir-ne el seu cost i millorar-ne la qualitat del servei. La comissió elaborarà un informe públic sobre els àmbits definits anteriorment no més enllà de l’agost del 2016.

En tercer lloc emplacem al fet que la comissió (o la corporació de la manera que ho cregui convenient si es desestima la creació d’aquesta comissió) iniciï l’estudi de viabilitat per internalitzar el servei de la recollida de la brossa, neteja viaria prestat actualment per l’empresa FCC.

  1. QUE ES TREBALLI PARTICIPATIVAMENT ENTORN ‘REUS, CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA 2017’

La CUP demanem que, des de l’àrea de cultura, es presentin com a màxim a finals d’aquest any, les línies de treball del projecte, el plantejament de la programació, l’organigrama organitzatiu i l’estimació pressupostària per tal que les entitats, associacions i les persones compromeses amb la cultura hi puguin fer les seves aportacions, de manera que es pugui assolir l’objectiu de projectar Reus com a ciutat creadora de cultura.

Proposem que aquestes línies de treball i la concepció global del projecte, defugin els tòpics i defineixin un missatge clar i potent de manera que tant els reusencs i reusenques com els ciutadans d’arreu dels Països Catalans se sentin atrets pel potencial de la ciutat. En aquest sentit, apostem per definir un calendari del procés participatiu de les associacions i entitats que no s’allargui més enllà del mes de març de 2016.

Volem aprofitar l’avinentesa per realitzar un pla d’espais municipals, ja es tracti d’equipaments ja en funcionament o d’escenaris de la via pública, tant del centre de la ciutat com de qualsevol dels barris, perquè puguin ser utilitzats pels artistes i promotors culturals per a activitats culturals sense ànim de lucre. Aquest pla ha de permetre definir un circuit d’espais de creació cultural i artística que mitjançant la promoció i la difusió, siguin l’autèntic aparador participatiu de la cultura de la ciutat.

Apostem per mostrar la producció local en tots els àmbits: teatre i arts escèniques, música, arts plàstiques i visuals, dansa, cultura popular, festa, patrimoni, circ, memòria històrica, literatura, etc., sense caure en l’anècdota o la simple reiteració de tòpics identitaris així com integrar propostes d’arreu dels Països Catalans per tal que hi estigui representat el conjunt de la cultura catalana i tot l’àmbit lingüístic català.