La CUP celebra que el Consell Comarcal desobeeixi tot i l’ambigüitat de Convergència

El Grup Comarcal de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp celebra que el plenari d’ahir decidís aprovar la proposta de l’Esquerra Independentista per tal de donar suport als càrrecs electes investigats per l’Audiencia Nacional espanyola per desobeir els seus requeriments, així com de desobeir a aquestes institucions penjant l’estelada a la seu de la institució. Tanmateix, critica l’ambigüitat de Convergència, que tot i afavorir l’aprovació de la moció, va decidir abstenir-se.

El Ple del Consell Comarcal del Baix Camp que es va celebrar ahir, va aprovar una moció presentada per la CUP, en la qual s’instava la institució a donar suport als càrrecs electes que estan sent investigats per l’Audiencia Nacional i d’altres òrgans judicials espanyols, per haver desobeït aquestes institucions, per tal d’obeir el mandat popular favorable a l’inici d’un procés constituent català.

A més, la CUP instava al Consell Comarcal a anar més enllà de la declaració simbòlica i apostar -tal i com planteja en el marc de la campanya “Sense por” que es presentarà la setmana que ve a Reus- a penjar l’estelada a la seu de la institució.

El portaveu comarcal, el regidor riudomenc Pere Campíñez, ha valorat positivament aquesta decisió del plenari, ja que “entenem que el Consell Comarcal ha obeït a la voluntat popular de la comarca, per tal de contribuir a iniciar un procés constituent que ens permeti construir una República Catalana en plena llibertat i sense coaccions i amenaces per part de l’Estat espanyol”.

Tanmateix, Campíñez, ha mostrat la seva preocupació pel paper desenvolupat ahir al plenari per part de Convergència. Campíñez ha criticat que “Covergència va decidir abstenir-se en la votació, el que va facilitar-ne la seva aprovació, però ens mostra de nou que aquesta força política es mostra dubitativa davant d’un procés que cal anar construint des de tots els pobles i comarques i a peu ferm”.

Això sí, Campíñez ha valorat positivament el fet que Convergència s’hagi abstingut al plenari, ja que “ha fet possible que la moció pugui tirar endavant, cosa que no podem dir de Convergència a l’Ajuntament de Reus que divendres passat va fer que la moció no pogués ser aprovada”.

Per aquest motiu, ha mostrat la seva preocupació davant del posicionament divergent i fins i tot contradictori, que té Convergència a cada municipi davant del procés constituent, “quan mentre a Barcelona diuen que el procés tira endavant aquí veiem com a cada institució diuen coses diferents quan el seu posicionament hauria de ser el mateix en totes les institucions se diguin Convergència o Junts pel Sí.

Per últim, la CUP diposita expectatives en els ajuntaments de la comarca, per tal que aquests també se sumin a la iniciativa comarcal i decideixin penjar l’estelada als balcons dels seus respectius ajuntaments i donin suport als càrrecs electes que estan sent investigats per donar suport al procés constituent català.