La CUP critica l’estratègia dels partits del govern per descafeïnar mocions

La CUP presentarà fins a un total de set mocions al Ple del Consell Comarcal de demà i formularà un reguitzell de preguntes per instar al govern a tirar endavant els acords presos en anteriors plens. La CUP denuncia que la resta de partits junts només presentaran dues mocions al Ple, les quals són rèpliques a les mocions presentades per l’esquerra independentista.

El Ple de demà al Consell Comarcal es celebrarà a les 5 de la tarda. Una hora abans del previst, ja que diferents formacions polítiques tenen compromisos de campanya electoral. El portaveu de la CUP, el regidor riudomenc Pere Campíñez, ha criticat aquest fet i ha denunciat que “a la junta de portaveus per preparar el Ple, certs partits només patien pel nombre de mocions que hem presentat com a CUP perquè potser els farà arribar tard als actes dels seus partits per a les elecciones espanyoles”.

Com és habitual, la CUP és la única formació política que portarà propostes a debatre al Ple del Consell Comarcal. Seran un total de set, de diferents temàtiques. En matèria de memòria històrica, la CUP instarà el Consell a convidar als ajuntaments de la comarca a retirar els títols honorífics a dirigents de la dictadura, així com també a donar suport a la querella argentina contra els crims de la Guerra Civil i a col·laborar amb el projecte de Banc d’ADN de la Universitat de Barcelona.

En una altra línia, la CUP també presentarà una moció (que ja va ser aprovada en l’anterior Ple de l’Ajuntament de Reus) en suport als pagesos condemnats per la càrrega policial de l’any 2009 davant l’Estació enològica de Reus, en una concentració d’Unió de Pagesos en suport al sector agrari.

Coincidint que el Ple es celebra a finals de juny, la formació anticapitalista instarà al Consell Comarcal a desenvolupar accions en el marc de la Llei contra la homofòbia i la transfòbia, així com a penjar la bandera LGTB a la façana de la seu del Consell el proper 28 de juny, Dia de l’alliberament LGTB. Una moció, que finalment, serà presentada com a Declaració Institucional, en comptar amb el suport de la resta de grups comarcals.

També serà aprovada amb el suport de la resta de formacions polítiques, la moció presentada per la CUP conjuntament amb l’Assemblea d’Educació i Psicologia de la URV i el Sindicat d’Estudiants dels Països  Catalans (SEPC), per tal d’instar a la Universitat Rovira i Virgili i a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona, a fixar una tarifa reduïda d’autobús per als i les estudiants de la comarca que estudien a la URV.

Un capítol a part, mereixen les dues mocions restants presentades per la CUP. La primera d’elles, per tal de fomentar la reutilització de llibres escolars després de l’eliminació de les beques per a l’adquisició d’aquests, i la segona, per tal que els veïns i veïnes puguin participar en el disseny de la proposta de reforma de la carretera entre La Selva del Camp i Almoster, compten ambdues amb una moció de rèplica de les formacions polítiques del govern.

El portaveu Pere Campíñez, ha dit que “és trist que cap partit presenti mocions al Ple del Consell, però encara més trist que un cop que en presenten sigui per poder aprovar mocions descafeïnades a les que presentem nosaltres i intentar no quedar retratats davant de les persones afectades per aquestes”.