La CUP denuncia que la Diputació de Tarragona és un obstacle al procés constituent català

El diputat de la CUP David Vidal critica el paper de Convergència Democràtica de Catalunya a la Diputació de Tarragona, amb el silenci d’Esquerra Republicana de Catalunya, davant del procés constituent català, coincidint en que avui fa 100 dies que el president Poblet va ordenar la retirada de l’estelada i 74 que té vetades la moció de suport al Parlament i de l’Agència Tributària de Catalunya.

Avui s’han complert 100 dies des de que Josep Poblet va ordenar fer retirar l’estelada del despatx de la Diputació de Tarragona, al·legant que la legislació espanyola estableix que “els ens locals no poden enarborar” una altra bandera que no sigui l’oficial, motiu pel qual la bandera espanyola presideix la façana del Palau.

Des de llavors, cada dia els membres de la CUP pengen l’estelada a la finestra del despatx de la CUP, mentre que al vespre treballadors públics i el cos de seguretat privat la retira per ordres de presidència.

Durant tot l’any 2016, diferents diputats, regidors i militants de les diferents assemblees locals de la CUP han denunciat aquesta actitud per part del president Poblet i l’han instat a sumar-se a la iniciativa institucional del Parlament i de la gran majoria d’institucions locals de Catalunya, per iniciar un procés constituent de la República Catalana.

En aquesta mateix direcció, també ha treballat el Grup Polític de la CUP a la Diputació de Tarragona. No obstant, avui també es compleixen 74 dies i tres sessions plenàries en que Josep Poblet manté el vet a una moció de suport a la Declaració del Parlament de Catalunya del 9 de Novembre, que va ser presentada conjuntament amb Esquerra Republicana de Catalunya, i una moció perquè la Diputació ingressi els impostos a l’Agència Tributària de Catalunya.

Tal i com va informar de pròpia veu el propi president Josep Poblet a pregunta del diputat cupaire David Vidal en la darrera sessió plenària, Convergència manté el vet al debat d’aquestes dues mocions, ja que els serveis jurídics consideren que podrien infringir la legislació espanyola.

Tanmateix, des de la CUP volen insistir de nou que “ens trobem davant d’un problema de voluntat política que es vol emmascarar amb excuses jurídiques”, ha recordat David Vidal. De fet, la CUP ha portat a debat i ha aprovat aquestes mateixes dues mocions a les tres diputacions provincials restants a Catalunya.

De fet, la Diputació de Barcelona ja ha començat aquest mateix mes a treballar amb l’Agència Tributària de Catalunya, després que es debatés i s’aprovés la moció que a la Diputació de Tarragona està vetada per Convergència.

Davant d’aquesta situació, el diputat David Vidal ha criticat “que el vet de Convergència amb el silenci d’Esquerra Republicana ens ha obligat a trametre una queixa a l’Associació de Municipis per la Independència, on la Diputació en forma part tot i l’abstenció del senyor Poblet i Granados, perquè actuï al respecte, tot i que encara no n’hem obtingut resposta”.

banneresteladamocions