L’operació GINSA camí de convertir-se en un nou “Cas CIP”

Representants de la CUP han pogut assistir aquesta tarda en una reunió amb la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, i el gerent de GINSA, després que els mitjans hagin publicat la sortida de Tortosa i Amposta de la societat instrumental.

Després d’una hora reunió, la CUP ha conclòs “que el procés de reforma de GINSA va camí de convertir-se en un nou procés de dissolució del Consorci d’Inversions Públiques, ja que Tortosa i Amposta ja han sortit de l’accionariat sense que hi hagi pactat la responsabilitat de cadascú”, com ha afirmat la regidora Marta Llorens.

Arran de les notícies publicades avui per diversos mitjans, la CUP ha demanat una reunió al govern municipal sobre la sortida de Tortosa i Amposta de GINSA, ja que la CUP no té representació en el seu Consell. Tanmateix, la CUP denuncia que porta mesos demanant informació sobre aquest procés en diferents consells d’administració del Grup Salut i, mai s’ha informat de la voluntat de pactar amb els ajuntaments ebrencs per facilitar la sortida dels dos ajuntaments del Consell.

Per la CUP, la situació pactada va camí de convertir-se en un nou episodi com el viscut amb el procés de dissolució del Consorci d’Inversions Públiques, ja que tant Tortosa com Amposta, que també formaven part d’aquest, en van marxar donant la responsabilitat a Reus de liquidar-lo. En concret, la presidència ha informat que s’ha arribat a un acord amb Tortosa i Amposta, però que hi ha determinats temes als quals no s’ha arribat a cap acord i que se sotmetran a un arbitratge imparcial. La CUP considera una “irresponsabilitat” facilitar la sortida dels dos ajuntaments sense haver pogut consensuar un document que deixi tancada la qüestió. Un document, per cert, al que la CUP encara no hi ha pogut tenir accés.

A més, la CUP denuncia la complicitat de tota la resta de forces polítiques municipals que van signar el Pacte de Ciutat per la Salut amb l’operació de Ginsa, ja que Llauradó ha informat que s’havia parlat prèviament en aquest espai d’aquesta maniobra. Amb tot, plantegen que des que es va signar aquest pacte totes les decisions que s’han pres des del Grup Salut van diametralment en contra d’aquest document.

Això, reforça de nou, la tesi de la candidatura de l’esquerra independentista que, ara mateix, no existeix cap pla estratègic ni de viabilitat del futur del Grup Salut a la ciutat, sinó que “es tracta d’una política de pedaços i d’improvisació a mesura que es van provocant els esdeveniments”. Una necessitat que de nou ha plantejat avui la CUP sense obtenir resposta per part de cap dels partits del govern, ni dels de l’oposició que conformen el mencionat Pacte.

Per tot això, des de la CUP insisteixen de nou que en els propers consells d’administració del Grup Salut seguiran plantejant la problemàtica de GINSA (així com de la resta d’empreses i fundacions del Grup) davant la manca de plantejament sobre el seu futur. Una situació, que planteja la viabilitat de centenars de llocs de treball.

Per últim, la CUP ha qüestionat la gestió del govern de Convergència des de 2015-amb l’esclat del Cas INNOVA- que ha consistit en “anar tapant forats i cobrint esquenes en lloc d’afrontar la problemàtica que està generant una despesa milionària a les arques públiques en els darrers anys i mantenen l’Ajuntament encadenada al deute”.

Candidatura d’Unitat Popular
Reus, 10 de gener de 2018