Marta Llorens ha deixat ben clar que un any després, la CUP “es penedeix d’haver negociat els anteriors pressupostos amb un govern que no té cap mena de planificació ni estratègia i que es manté viu a través de pactes immobilistes i on regna la manca de debat i transparència”. En aquest sentit, la portaveu ha explicat: “El 2016 vam negociar pensant que érem primera força de la oposició i que havíem de tirar la ciutat cap endavant. Ens va moure la bona fe en vistes que cap partit tenia una gran majoria i enteníem que calia debatre i negociar sobretot”.

Llorens també ha recordat que la CUP va intentar articular “una proposta de pressupostos consensuada de tota l’oposició per presentar al govern que no va prosperar” i ha especificat que “els socialistes van ser els primers que es van desdir de la proposta unitària que presentàvem la CUP tirant pel dret sense donar cap mena de resposta”.

La portaveu cupaire ha repassat diversos dels acords que es van pactar amb el govern i ha mostrat el descontentament general vers la gestió d’aquests. Un dels exemples exposats ha estat l’estudi per analitzar si era viable internalitzar la brossa. “Gràcies a les negociacions ara disposem d’un estudi objectiu que assegura 1,3 milions d’euros d’estalvi anuals per a Reus però el govern no en farà cap cas com ja ha dit. De què ha servit negociar, doncs? De res”, ha afirmat Llorens.

Un altre acord va ser el de redactar el pla estratègic de subvencions, beques i ajuts, que, a més a més, és obligat per llei. La cupaire ha assegurat que “han redactat el pla però allò important que era portar-lo a debat i definir unes línies estratègiques i de planificació municipal no s’ha complert. Per què?”. La implementació de la targeta  resident ha estat un altre dels acords que Llorens ha destacat. “La CUP exigíem aquesta targeta des del 2010 i havíem portat la proposta al ple. Malgrat negociar, però, es denota la manca de voluntat política del govern. El senyor Marc Arza entèn que una targeta resident passa per crear més places de pàrquing quan ja en tenim 900 que no s’omplen en tot l’any. Ens cau la cara de vergonya”, ha sentenciat Llorens.

D’altra banda, la CUP ha lamentat l’actitud del PSC que actualment està negociant els pressupostos amb el govern de Reus.  “Francesc Vallès deia al febrer del 2016, literalment, que la CUP havíem deixat de ser un partit d’esquerres i van considerar que la nostra abstenció era un frau per als ciutadans. Com pot ser, doncs, que siguin ells els que ara negocien amb el govern?”, s’ha preguntat Llorens.

“Més ens sorprèn encara, quan va ser el PSC qui ens va trucar el passat octubre per plantejar-nos fer una moció de censura al govern actual”, ha afirmat Llorens. “Per què, com i quan justifiquen aquest canvi de rumb dels socialistes?”, ha preguntat la regidora. “Govern i PSC es blinden de nou i faciliten un pacte de governabilitat immobilista. Ja ho vam dir a la signatura del pacte de salut i d’alguna manera s’entreveu la sombra d’Innova ara també als pressupostos”, ha sentenciat.