La CUP demana municipalitzar el Centre d’Art Cal Massó i oferir-hi un espai públic per als artistes de Reus

La formació lamenta de nou “la manca d’organització” i la “falta de respecte” del govern actual que aprovarà els preus del Trapezi un cop hagi començat el festival 

La CUP insisteix en vetllar perquè les persones refugiades tinguin accés a vies legals d’asil i vies segures a Catalunya. En aquest sentit, la formació exigeix que, més enllà de la mobilització i sensibilització popular, “les administracions han d’agafar les regnes per solucionar el drama que pateixen aquelles persones que han de deixar-ho tot i fugir de casa seva”. És per això que interpel·len a tots els partits del plenari reusenc per demanar a la Generalitat que “desobeeixi i que creï nous marcs legals per al desplegament d’unes politiques d’asil pròpies”.

Recuperar Centre d’Art Cal Massó amb el seu esperit inicial és l’altre objectiu de la Candidatura. Aprofitant que aquest any Reus és Capital de la Cultura Catalana i tenint en compte que “una de les apostes del govern en la programació va ser que hi hagués projectes que quedessin per a la ciutat”, Mariona Quadrada ha assegurat que cal “municipalitzar i recuperar l’espai per a la recerca, producció i difusió de propostes d’art i cultura contemporània multidisciplinar i facilitar que els artistes locals puguin presentar públicament les seves manifestacions artístiques”. Així, doncs, la formació demana que no es torni a licitar el Centre i que se’n faci càrrec l’organisme competent.

D’altra banda, Quadrada ha criticat fermament que divendres “s’hagin d’aprovar els preus públics del festival trapezi quan el festival de circ comença el dijous anterior”. “I si el ple no ho aprovés, que faríem?”, ha preguntat la regidora que ha denunciat una vegada més “la improvització i la deixadesa del govern”, que també ha modificat el calendari de plens que s’havia aprovat per ple sense justificació, segons la Candidatura.

Llorens ha parlat també de la Guàrdia Urbana i ha assegurat que cal un debat profund i polític entorn aquest cos que “s’evita i s’amaga des del govern”. “Es va titllar a la CUP de poca responsabilitat perquè dos regidors van fer pública una part de la carta anònima de membres de la Guàrdia Urbana que denuncien fets greus dins del cos si realment són certs”, ha explicat la portaveu. La regidora ha assegurat que van demanar que el cap de la Guàrdia Urbana comparegués a la darrera comissió de serveis generals i econòmics per donar explicacions pertinents però la resposta del regidor competent, Joaquim Enrech, segons Llorens, va ser que “la Guàrdia Urbana no es pot polititzar i que no trobava oportú que el cap del cos comparagués”, fet que denota una “opacitat perillosa” per a la formació.

Pel que fa a la possible moció de censura que es podria efectuar al llarg dels propers mesos, Llorens assegura que tenen l’esperança de poder formular un govern alternatiu en un termini de mig any. Assegura que comencen dues línies de treball per assumir el govern: el debat ferm amb la resta de formacions dins la institució i una sèrie de xerrades emmarcades en la campanya #ReCUPeremReus per explicar la situació als barris i a la ciutadania reusenca que es faran al llarg dels mesos de maig i juny.