Què passa amb els carrers de Reus?

Durant l’estiu hem anat notant la inflexibilitat de donar permisos per fer actes al carrer per part de l’Ajuntament. Ens preguntem si s’està gestant un canvi de paradigma pel que fa a aquesta qüestió, que haurem de seguir de prop.

En vam tenir un exemple al voltant de les festes del barri de Santa Anna que va deixar clar el desinterès total per part del consistori que les persones que viuen de costat es puguin autoorganitzar per celebrar una festa anual.

Ara, en trobem un altre cas que ha de donar les gràcies a l’Ajuntament del Morell per la bona resposta que ha tingut la iniciativa que presenten en aquell municipi. Es tracta de la quarta edició de la Mandriliada, que fins ara s’havia celebrat en espais privats de Reus i que, en créixer com ho ha fet per la gran participació de la gent, ha hagut d’emigrar a la població del Tarragonès. Sí, emigrar perquè troben que l’Ajuntament de Reus no s’implica amb les entitats culturals juvenils i perquè no faciliten espais per a aquest tipus d’accions.

Que trist, una vegada més que, quan la ciutadania s’organitza per fer propostes culturals, creatives i lúdiques per al gaudi de tothom, no es tinguin ni tan sols en compte i s’hagi d’anar a trucar a la porta d’un altre municipi.


Per si algú no els coneix Mandrília és defineix així:

“Som Mandrília Associació, una entitat de Reus que té com a objectiu promoure l’entreteniment inclusiu, de qualitat, i autogestionat.

No tenim cap rumb marcat, fem el que ens motiva en cada moment, ja siguin contes per a nens, concerts per a joves o teatre per gent gran etc.
Mandrília Associació treballa per democratitzar l’espai públic i alliberar-lo de polítiques restrictives i de cinisme, procura que les seves activitats es facin al carrer, que la gent literalment hi topi.

I per últim i no menys important Mandrília fomenta la cohesió i la cooperació entre entitats, per tal que treballin juntes, que creïn novetats a partir de cada camí propi. Mandrília esdevé una mena de pega de contacte per unir entitats, crear xarxa, sinergies i en definitiva més força i més cultura.”

 

Mariona Quadrada, regidora de la CUP de Reus.

1 de setembre de 2016