La CUP de Reus vam facilitar l’aprovació dels pressupostos pel 2016 de Reus després de pactar diverses demandes al govern. La primera demanda era fer un estudi detallat i el màxim acurat sobre la possibilitat d’internalitzar o municipalitzar el servei de recollida de la brossa a Reus. Un servei que des de l’any 1967 realitza l’empresa investigada en el marc del cas Innova Fomento Construcciones y Contratas (FCC).

Enguany, vam  iniciar negociacions amb el govern entorn les ordenances fiscals. La CUP, tal com vam dir en roda de premsa, lligàvem aquest debat a uns pressupostos que per a la CUP havien de garantir 3 eixos: la internalització del servei de recollida de la brossa, partides socials clares en àmbits clau com energia i habitatge i uns pressupostos que anéssin d’acord amb el procés de ruptura amb l’Estat espanyol. Finalment, la CUP, com ja vam anunciar, no aprovarem les ordenances fiscals, entre d’altres, perquè el govern no assumeix el compromís en ferm de municipalitzar aquest servei.

 

Per què és tan important per a la CUP municipalitzar el servei de recollida de la brossa?

  1. És la partida més elevada de tot el pressupost municipal de Reus, amb un cost d’11 milions d’euros anuals.
  2. Una gestió internalitzada suposaria més d’1 milió d’€ d’estalvi per a la ciutat que es poden invertir en matèria social.
  3. L’empresa que gestiona el servei des del 1967, FCC, està investigada en el marc del cas Innova i  ja ha estat multada per repartir-se il·legalment el mercat de la brossa en l’àmbit estatal.
  4. Una gestió internalitzada permet millor condicions laborals per als treballadors i treballadores així com flexibilitzar el servei perquè s’adapti al màxim a les necessitats de la ciutat.
  5. Un servei internalitzat permet garantir el control i transparència del servei per evitar nous casos Innova.

Des de la CUP de Reus estem esperant l’informe detallat definitiu sobre la possible internalització i ja hem començat una campanya en aquest sentit, vinculada amb la campanya que també estan duent a terme les diverses Candidatures del Camp, i que s’engloba sota el lema “El negoci de la brossa fa pudor!“.

 

brossa1

 

Candidatura d’Unitat Popular de Reus,

25 d’octubre de 2016