Anna Gabriel i Natàlia Sánchez explicaran l’estat del referèndum i possibles escenaris aquest divendres a l’antic Hospital de Reus

El debat de la militància de la CUP-CC se celebrarà aquest dissabte a Cal Massó

 

L’assemblea local de la CUP de Reus ha posat el referèndum al centre del debat de la formació. Ho ha fet a través d’un document que, després de ser avalat pel Consell Polític, es debatrà a la capital del Baix Camp el dissabte 11 de febrer. Un debat que està obert a tota la militància de les organitzacions de la CUP-CC, segons ha explicat el regidor Edgar Fernández.

Fernández ha assegurat: “Malgrat el xantatge que ens han fet en el debat dels pressupostos, la CUP els hem aprovat entenent que hem de garantir que s’acceleri el procés i anar de cara a la feina: referèndum o referèndum”. En aquest sentit, el document proposat per Reus parteix de 3 grans debats que es plantegen a la militància: com es farà el referèndum? Com s’implementarà la República Catalana? I finalment, què fer si no es permet celebrar el referèndum?

Del debat de dissabte la CUP espera “determinar aspectes claus per encarar el referèndum i guanyar-lo”, sCartell Anna i Natalia referendum-01egons Fernández. “Volem determinar a qui ens dirigim exactament, com reforçar els mecanismes que tenim des del municipalisme per garantir la celebració del referèndum o com treballar amb la comunitat internacional i qui ha de fer cada aliança”, ha afirmat.

Fernández també ha posat èmfasi en l’aprovació de la  Llei de transitorietat jurídica i en “crear un clima social davant el xoc de legalitats que es produirà”. Altres debats que s’assumiran són la gestió dels sectors estratègics i les infraestuctures bàsiques i com garantir la mobilització popular o com respondre davant una possible suspensió de l’autonomia i la inhabilitació dels càrrecs electes.

Al marge del debat intern de la CUP nacional, l’assemblea local ha organitzat una xerrada amb la diputada Anna Gabriel i la membre del secretariat nacional Natàlia Sánchex sobre com encarar el procés pel proper divendres dia 10 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a la sala d’actes de l’antic Hospital de Reus.