Des de la CUP-CC del Camp, Terres de l’Ebre i Baix Penedès, en primer lloc, lamentem la pèrdua de vots a la jornada electoral del 21 de desembre i els resultats obtinguts per a la nostra formació que manté 4 diputades però en perd 6, entre elles la diputada de la província de Tarragona.

No obstant això, celebrem els resultats globals de les eleccions amb una majoria absoluta independentista que ha plantat cara al 155 i que ha tornat a guanyar a les urnes. El bloc unionista, malgrat la repressió constant i tota la maquinària estatal, no s’ha pogut imposar sobre un poble que ha tornat a parlar i ha decidit: REPÚBLICA.

Des de la CUP-CC treballarem, com hem fet sempre, per fer valdre cadascun dels vots al Parlament per no tornar enrere i abandonar l’autonomisme. Les 4 diputades d ela CUP seran clau per materialitzar la República catalana proclamada el passat 27 d’octubre i col·locar el projecte social al centre de la política catalana. Com hem dit al llarg de tota la campanya, aportarem tota la nostra força i capacitat per sumar una majoria independentista que aposti clarament per la via unilateral per consolidar els objectius descrits que es resumeixen en la materialització de la República social.

Reiterem, també, que la lluita continua més enllà de les urnes. L’estat espanyol no afluixa l’aparell repressiu i cal mobilitzar-nos i organitzar-nos perquè la majoria de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana no dilati ni faci una deriva en els procés de construcció de la República. Aquest procés emancipador neix de la lluita al carrer i de la mobilització popular i no podem oblidar que aquesta és l’eina bàsica que tenim per continuar avançant.

La CUP som un projecte polític i no electoral que continuarem treballant amb tota la força del carrer i del municipalisme per garantir la ruptura amb un estat putrefacte i l’obertura del procés constituent que ens permeti decidir quina República volem construir. Fa 40 anys que lluitem incansablement i aquí seguim, dempeus!