Vila-seca en Comú, la CUP i moviments veïnals es pregunten si BCN World és el model de Catalunya que es vol construir

Les formacions de l’esquerra rupturista denuncien que el projecte de BCN World ha estat un engany per a la gent del territori, amb la promesa de les institucions de milers de llocs de feina i d’un macroprojecte del tot insostenible, amb el qual l’únic que hi sortirà guanyant serà La Caixa amb la venda dels “terrenys tòxics”, que es pagaran amb diners públics.

Davant d’una oficina bancària de La Caixa a Vila-seca, la formació local Vila-seca en comú i la CUP han volgut mostrar de nou el seu posicionament contrari al projecte de Hard Rock al Complex Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou. Segons el diputat al Parlament de la CUP-CC, Sergi Saladié, l’elecció de l’emplaçament no ha estat aleatori, “sinó que avui som a Vila-seca i davant de La Caixa per trencar amb la visió d’oasi d’unes comarques partidàries d’un projecte, que només compte amb el suport dels polítics, per garantir els interessos d’aquesta entitat bancària”.

El diputat vandellosenc, en la línia de la intervenció que va realitzar al Parlament fa unes setmanes interpel·lant directament al president Puigdemont, ha denunciat que “la Generalitat no sols ha rescabalat els interessos dels veïns i veïnes que van ser expropiats amb la construcció de Port Aventura, sinó que ara vol aplicar un rescat de 110 milions d’euros de diners públics per adquirir a La Caixa 150 hectàrees de terrenys tòxics que no tindran cap tipus d’ús”.

A més, ha qualificat de “frau” les promeses de la Generalitat i dels polítics del territori en els darrers anys prometent desenes de milers de llocs de feina, quan al final aquesta xifra s’ha reduït dràsticament. A més, ha afegit, “que ni abans ni ara, les institucions estan dient com seran aquestes feines i en quines condicions”. “Sabeu que un crupier cobra 900€ al mes? Sabeu d’algú que treballi 12 hores diàries en el sector turístic per aquest sou?”.

En aquesta línia, també s’ha expressat la regidora de Vila-seca en Comú Elisabet Sánchez, la qual ha volgut iniciar la seva intervenció destacant la fal·làcia del consens al territori, ja que “hi ha molts veïns i veïnes de Vila-seca i Salou que s’oposen a aquest projecte, perquè ja saben que aquest tipus de projectes no aporten ni riquesa al territori ni a la seva gent”.

Sánchez ha destacat que aquest projecte no té en compte qüestions clau com ara la mobilitat, l’aigua i l’energia que caldrà perquè funcioni, la necessitat de serveis bàsics que faltaran per l’augment de la població, com ara sanitat i ensenyament, o la depuradora que ja mostra mancances actualment.

Per últim, també ha ficat l’accent en el fet que, “els polítics del territori ens diuen que el casino només serà un complement del projecte, però és impossible amortitzar una inversió de 2 milions d’euros només amb botigues i hotels, quan aquí ja en tenim de sobre”.

Per finalitzar la roda de premsa, tant Vila-seca en Comú com la CUP, han volgut mostrar el seu suport a la lluita de la Plataforma Aturem BCN World, que ha interposat un recurs contra el Pla Director urbanístic i han animat a la ciutadania del Tarragonès i la resta del Camp de Tarragona a trencar amb el suposat consens del territori.