“Alerta!” La nova campanya de la comissió animalista de la CUP de Reus

La comissió animalista de l’assemblea de la CUP de Reus engega una campanya propositiva i educativa de cara a aquest estiu per evitar que cap animal es quedi tancat en un vehicle, ja sigui a l’aire lliure o en un aparcament soterrat.

Els excessos de calor poden matar els animals, com ja ha passat a Reus. És per això que des de la comissió han enganxat enganxines per anunciar la campanya als aparcaments de la ciutat i recomanen:

 

Si trobes un animal sol dins un vehicle, el que cal fer immeditament és trucar al 112.

Per tal de localitzar el propietari els heu de facilitar el número de matrícula del vehicle i la seva localització.

Deixar un animal tancat al cotxe posa en perill la seva vida, per tant es tracta d’un cas de maltracte animal i pot ser denunciat. Cal que estiguis al costat o aprop del vehicle una estona, si veus que no vé el propietari, torna a trucar al 112 i dona un segon avís. En aquest cas, cal insistir que es personi la policia.

Quan l’animal ja estigui fora del vehicle, es recomanable intentar baixar-li la temperatura corporal. Remullar-lo amb aigua, mai molt freda. També es aconsellable mullar-li el morro, però no l’obliguis a beure. Fes-li un massatge a les potes i al cos per afavorir la circulació. Un cop estigui el gos estabilitzat, cal matenir-lo sota vigilancia unes hores i si és necessari portar-lo al veterinari.

Els pàrquings soterrats no son cap garantia, cada vehicle que aparca al teu voltant és una font de calor que fa augmentar la temperatura.

Deixar una finestra del cotxe una mica oberta tampoc garantitza la circulació d’aire suficient per evitar un cop de calor.

El millor és que aneu plegats, amb tu estarà segur !