La CUP demana formació continuada per als docents i alumnes dels instituts de secundària de Reus per prevenir i afrontar les agressions masclistes

La formació anticapitalista vol que s’investigui com s’ha dut a terme el procés de selecció de 8 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana de Reus

Els cupaires rebutgen frontalment les operacions militars que l’exèrcit espanyol durà a terme aquest desembre a la demarcació de Tarragona

 

Les agressions masclistes són “un problema estructural en augment”, assegura Marta Llorens. “A Catalunya, hi ha una denúncia per agressió sexual cada 8 hores i, desgraciadament, tenim constància de 8 vícitimes mortals de violència masclista fins el dia 2 de novembre”, lamenta la regidora. Davant aquest escenari alarmant, la Candidatura demana “formació continuada per als docents i per a l’alumnat dels centres de secundària reusencs per saber què és la violència masclista, detectar-la i poder-hi plantar cara amb les millors eines”.

Des de la CUP es valora que “als espais d’oci s’han començat diverses iniciatives: protocols, espais violetes, entre d’altres, que no són suficients”. Entenen que “la formació antisexista és transversal i s’ha de treballar des de tots els àmbits” i és per això que demanen que no “es giri la vista des de l’educació secundària”. La formació demana, concretament, una partida pressupostària per poder formar al professorat i oferir-li material per treballar sobre la violència masclista així com dur a terme tallers continuats i periòdics per als alumnes dels centres de secundària amb professionals del sector.

D’altra banda, la Candidatura vol que s’obri una investigació sobre com s’ha dut a terme el procés de selecció de 8 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana. El partit assegura que ha rebut un correu de denúncia, que també haurien rebut la resta de grups municipals del consistori, en què s’al·lega que no s’hauria garantit un procés transparent i que no haurien existit criteris objectius al corregir algunes de les proves de les persones aspirants a les 8 places d’agents del cos policial.

La CUP demana que s’aturi el procés mentre no s’esclareixin els fets. També demana que l’Ajuntament de Reus obri una investigació i, en cas que es confirmessin les possibles irregularitats, es demana que es torni a repetir el procés de selecció amb les garanties establertes. Els anticapitalistes també volen que es depurin responsabilitats en cas que no s’hagin seguit el procediments adequats de selecció.

Els cupaires també presenten una proposta de declaració per tal que l’Ajuntament de Reus rebutgi les diverses maniobres militars que l’exèrcit espanyol durà a terme aquest mes de desembre a la demarcació de Tarragona. La formació afirma que aquestes maniobres “tenen un efecte intimidatori total en el moment polític que estem vivint a Catalunya” i asseguren que “no és normal i no volem tolerar que es militaritzi el territori en mig d’una campanya electoral com la que afrontem el proper 21 de desembre”.