La CUP fixa un ultimàtum a Pellicer sobre el funcionament de la Guàrdia Urbana de Reus

Sobre el nou conveni laboral de l’Ajuntament de Reus, la Candidatura denuncia possibles irregularitats en el procés

 

La CUP ha plantejat un ultimàtum a l’alcalde de Reus per tal que convoqui la plaça d’inspector de la Guàrdia Urbana abans que acabi l’any. Segons ha explicat Oriol Ciurana, “ja són massa els casos d’intromissió autoritària per part d’aquest cos que no sabem a qui i a què obeeix”.

En aquest sentit, Ciurana ha denunciat que membres de la Guàrdia Urbana, pel seu compte, van prohibir un concert a les 12 del migdia a la Palma del Festival de Blues emmarcat, aquest any, dins de Reus, Ciutat de la Música. Així doncs, era un concert que estava avalat pel mateix ajuntament i ningú del govern ha respost davant d’aquests fets. Per exemples com aquest, entre d’altres, la CUP es pregunta “qui és el cap real d’aquest cos que sembla que cada dia actua més per lliure” i això preocupa seriosament la formació.

Els cupaires adverteixen que, si l’alcalde no compleix amb l’obligació legal de convocar la plaça d’inspector abans d’acabar l’any, estan preparats per fer “una campanya popular que tindrà en compte les actuacions del cos en unes festes de Misericòrdia molt properes a l’1 d’octubre i amb la valoració feta d’una actuació més que qüestionable de membres del cos durant les passades festes de Sant Pere”.

 

SOBRE EL CONVENI LABORAL DEL CONSISTORI

Marta Llorens ha carregat de nou contra l’opacitat i la manca de transparència del govern encapçalat per Carles Pellicer que ha convocat un ple extraordinari el darrer dia de juliol per aprovar el nou conveni laboral de l’Ajuntament de Reus al qual la CUP ja ha anunciat que hi votarà en contra.

Llorens ha criticat que al darrer ple del mes de juliol s’emplacés els grups municipals de cara al setembre quan “Pellicer ja sabia que s’havia d’aprovar el nou conveni dels treballadors i treballadores abans”. Això, segons els cupaires, ha comportat la convocatòria d’”un ple extraordinari que no s’ha convocat fins a darrera hora i amb un contingut que ha costat molt que es fes públic”.

Des de la CUP s’ha rebutjat i denunciat “el poder que el sistema institucional atorga als càrrecs electes que en última instància poden revocar un conveni de la majoria de les persones treballadores”. No obstant això, des de la formació asseguren que aquesta no és la realitat del conveni en qüestió perquè aquest “no l’ha votat ni el 18 % de la plantilla”. “Només 140 treballadores d’unes 780 han votat el nou conveni, segons va confirmar un dels representants dels treballadors i treballadores que van assistir a la comissió informativa”, ha assegurat Llorens.

La CUP també ha denunciat que s’han saltat passos del reglament intern i que tot el procés negociador del conveni denota massa opacitat, motius pels quals reafirmen el vot en contra. A més a més, la formació ha assegurat que diverses persones a títol individual reclamen repetir el procés de votació del conveni, fet que reforça la sospita de la CUP de “possibles irregularitats en el procés”.