La CUP insta la Generalitat i als alcaldes a deixar de mentir a la ciutadania

El diputat de la CUP-CC, Sergi Saladié, ha ratificat el rebuig frontal de la CUP al Pla Director Urbanístic i ha sentenciat que “davant del projecte del nou BCN World es demostra que tot plegat és fum i que l’únic objectiu és que La Caixa pugui vendre els seus terrenys, mentre la Generalitat i els alcaldes del territori van recollint currículums de gent a l’atur que van a parar a la paperera”.

Representants de les diferents assemblees locals de la CUP del Camp han acompanyat aquest migdia al diputat al Parlament per la CUP-CC, Sergi Saladié, en una roda de premsa que s’ha realitzxat davant d’una oficina de “La Caixa” a Tarragona, per tal de denunciar que darrere del projecte BCN World només hi ha els interessos d’aquesta entitat bancària per vendre els terrenys.

El diputat vandellosenc s’ha preguntat “per què si el BCN World és un bon negoci La Caixa vol vendre els terrenys on s’ha de construir i no participar dels futurs beneficis”. Aquest fet, demostra segons el diputat, que el projecte del “vell” i del “nou” BCN World només s’aguanta perquè la Generalitat pugui comprar els terrenys de l’entitat bancària “per salvar-els-hi els mobles”.

Saladié també s’ha preguntat retòricament perquè Junts pel Sí diu que no hi ha diners per augmentar les partides socials, tal i com demanava la CUP en el debat sobre els pressupostos, i en canvi disposa de 110 milions d’euros per poder comprar aquest terrenys. Un total de 400 hectàrees de terreny erm que porta vint anys abandonat després que s’expropiés als seus propietaris.

La CUP ha ratificat el seu rebuig al “nou” projecte de BCN World, tot afirmant que “tant el vell com el nou BCN World és fum”. En aquest sentit, Saladié ha denunciat que “la Generalitat i els alcaldes del territori estan enganyant a la ciutadania prometent milers de llocs de treball, quan no hi ha cap inversor real darrere d’aquest projecte”.

Per aquest motiu, Saladié ha demanat al govern autonòmic i als ajuntaments del territori que “no enganyin més a la ciutadania venent fum”. I, ha criticat especialment als alcaldes que “diuen a la gent que portin els currículums per treballar a les obres de construcció del BCN World, quan aquests currículums van a parar a la paperera perquè no hi ha cap projecte real”.

El diputat també ha dit que la CUP no pot estar en cap cas d’acord amb el nou projecte de BCN World, perquè igual com el vell es basa en els casinos gestionats per empreses mafioses com el grup empresarial asiàtic Melco. I, ha criticat que ara el govern digui que se vol potenciar els centres de convencions, quan a les ciutats del voltant hi ha grans instal·lacions infrautilitzades que poden servir a tal efecte, com és el cas de Tarragona i Reus.

Per últim, Saladié ha dit que “la Generalitat no pot ser un administrador de finques i tampoc podem permetre que amb diners públics es faci un rescat financer encobert a La Caixa”.

rdpbcnworld080716