La CUP insta a les institucions a fer passos ferms en defensa dels drets LGTBI

En motiu del Dia Internacional dels Drets LGTBI, les CUPs de les comarques del Camp han aprofitat per fer una crida a tots els càrrecs electes de la vegueria a treballar des de les institucions locals, per tal de reconèixer els drets de la comunitat LGTB, així com a sumar-se a avançar cap a la plena normalització social, tal i com porten vindicant des de fa anys.

Avui, 28 de juny, diferents institucions públiques han penjat la bandera de l’arc de Sant Martí, que identifica al col·lectiu LGTBI, als balcons de les seves seus. En són exemple l’Ajuntament d’Els Guiamets i La Vilella Alta, on governa la CUP, o el Consell Comarcal del Baix Camp i l’Ajuntament de Riudoms, després de l’acord de Ple corresponent a proposta de la CUP. Fins i tot, en algunes institucions, com l’Ajuntament de Torredembarra, la CUP ha penjat la bandera al balcó del seu despatx, o a La Canonja s’ha fet directament la petició a l’alcalde.

Des de la CUP valoren positivament la resposta dels partits polítics en proposar de realitzar aquest acte simbòlic, motiu pel qual insten a la resta d’ajuntaments on la CUP no té representació a que se sumin a aquesta iniciativa de cara a l’any vinent, per tal de visibilitzar arreu de les comarques la lluita pels drets LGTBI.

Més enllà d’aquest acte simbòlic, però, la CUP destaca la importància de les mocions presentades, i aprovades quasi a tots els ajuntaments per unanimitat, per tal de desenvolupar polítiques municipals per avançar cap a la normalització social del col·lectiu LGTBI.

En aquest sentit, diferents ajuntaments com els de Montblanc, Reus, Tarragona, Torredembarra o Valls, entre els que compten amb major població, s’han compromès a desenvolupar -a proposta de la CUP- diferents mesures concretes com ara: col·laborar amb l’Observatori Contra l’Homofòbia per tal d’agilitzar les denúncies de casos de discriminació; aplicar en l’àmbit municipal el contingut de la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que va aprovar el Parlament de Catalunya; plans de formació per als tècnics i tècniques municipals…

Malauradament, però, molts cops aquestes bones intencions de les forces polítiques al Ple no s’han vist acompanyades en la pràctica dels governs municipals. En aquest sentit, per exemple, la Crida per Valls – CUP realitzarà una roda de premsa avui a les 6 exposant un seguit de peticions, per tal que el govern garanteixi la correcta aplicació de la moció aprovada el passat mes de gener.

Una acció a escala municipal, que ha anat acompanyada de demandes de la CUP en l’àmbit autonòmic en propostes com el tracte no discriminatori de les persones transexuals en el sistema educatiu o sanitari; la derogació dels convenis de la Generalitat amb els centres d’ensenyament que segreguen els alumnes pel seu sexe… tot un seguit de propostes que encara no ha estat possible implementar per l’oposició de l’actual govern autonòmic.

Per últim, la CUP ha fet una crida a participar a tots els actes organitzats al carrer per reivindicar els drets LGTBI, com és el cas de la concentració d’avui a les 7 del vespre a l’Estàtua dels Despullats de Tarragona.

ccbaixcamp

Consell Comarcal del Baix Camp (Passeig Sunyer, Reus)