La CUP proposa crear una taula per solucionar la gestió de l’aigua Siurana-Riudecanyes

La formació analitza el model de gestió de l’aigua a Reus i en denuncia l’opacitat

La Candidatura considera que hi ha gran marge de millora en aquesta gestió i proposa una reformulació del model

 

Reus necessita més de 7 milions de metres cúbics d’aigua anuals per abastir-se i això no es pot cobrir amb els recursos hídrics de la ciutat. Conseqüentment, ara mateix Reus beu del Pantà de Riudecanyes o del Consorci d’Aigües de Tarragona (aigua del riu Ebre). Segons la regidora Marta Llorens, aquest model ha funcionat durant dècades però els darrers anys ha canviat l’escenari: el Priorat reclama els seus propis recursos per desenvolupar-se econòmicament i l’aigua, en general, escasseja. En aquest context, Llorens assegura que la CUP vol defugir de la confrontació entre els territoris del Camp i proposa un debat de forma immediata sobre el model de gestió d’aquest recurs amb tots els agents implicats perquè considera que “hi ha molt marge de millora en la gestió”.

La CUP també defensa i reitera que l’aigua és una competència municipal i que, per tant, són els ajuntaments qui han de garantir aquest subministrament. “Fins ara veiem que el candidat i regidor Daniel Rubio utilitza la competència municipal per generar confrontació entre territoris i escenificar grans negociacions amb l’Agència Catalana de l’Aigua que eviten el debat públic necessari”, ha assegurat Edgar Fernández.

Els darrers dies s’ha acusat la CUP de voler plantejar un augment de les tarifes per deixar d’utilitzar l’aigua del Pantà de Riudecanyes. La formació ho nega i recorda que “l’ús industrial i comercial de l’aigua que es fa a Reus està per sota del preu de mercat i que, en cap cas, l’augment de tarifes hauria d’afectar a l’ús domèstic sinó que s’hauria de gravar a qui en fa benefici econòmic o un ús lucratiu”.

Defugint de retrets i acusacions diverses, els anticapitalistes reclamen el debat públic i imminent amb tots els agents implicats per tal de trobar solucions efectives per tot el territori.