La CUP recorda que els únics corruptes són els polítics i els directius

Arran de les filtracions d’una conversa entre l’actual ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i l’actual director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel Alfonso, en que el darrer li diu textualment que “les hemos destrozado el sistema sanitario”, la CUP vol recordar que els únics responsables de la destrucció del sistema sanitari català són els partits polítics que han gestionat les administracions autonòmiques i els directius i empresaris que han utilitzat aquestes institucions per treure’n un benefici particular.

El regidor de la CUP de Reus, David Vidal, ha fet públic que a començaments de 2012 va rebre una trucada de l’Oficina Antifrau de Catalunya interessant-se per les gestions realitzades per la CUP en relació al Cas INNOVA, les quals ja havien provocat la dimissió de Josep Prat com a director general del holding d’empreses municipals. Vidal ha dit que va respondre al treballador de l’OAC, que “en trobar-se aquest cas en procediment judicial i sota secret de sumari no us podem oferir informació al respecte”.

Davant de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació, la CUP es ratifica en tota la tasca realitzada fins al moment en denunciar judicialment una presumpta “conxorxa sanitària d’àmbit autonòmic que ha fet de la sanitat pública el seu negoci privat” tal i com va comunicar a fiscalia a finals de 2011.

Una afirmació, que després de cinc anys, pren més força que mai davant d’un sumari que suma més de 100 persones investigades i, que a dia d’avui, només és la punta d’iceberg d’un procés que hauria de posar llum a un sistema sanitari opac construït durant dècades d’autonomisme. I, que encara podria créixer més, amb les diferents denúncies que ha anat interposant la formació de l’esquerra independentista en els darrers mesos. Un exemple de fa tot just unes setmanes: la denúncia sobre presumptes irregularitats en el concurs d’adjudicació del SEM a Catalunya, la qual ja ha estat acceptada per la fiscalia.

A més, la CUP recorda que més de la meitat dels polítics investigats en el Cas INNOVA són de les formacions PSC i ICV, les quals s’oposen al procés independentista. I, afirmen que “precisament per poder construir la República Catalana que representi una millora per a tots i totes les catalanes, necessitem acabar abans amb el llast de la corrupció que ha impregnat el sistema autonòmic català de mans de la sociovergència”.

Per últim, David Vidal avisa que “no permetrem que la lluita en defensa dels drets públics, sigui al carrer o a les institucions, pugui ser acusada d’anar en contra del procés constituent català. Ans al contrari, la construcció de la nova República passa per fer net de corrupció, vingui de Madrid o la tinguem instal·lada al nostre país”. Per aquest motiu, un cop més la CUP exigeix no sols la dimissió de Fernández i De Alfonso, sinó que s’aclareixi judicialment aquest cas, i especialment, que l’Oficina Antifrau de Catalunya esdevingui un instrument útil per prevenir i lluitar contra la corrupció.

destructorssanitat