Després de llegir “Más de 17.000 patinadores han pasado por la pista de hielo del Mercadal”…

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Reus trobem irrespectuosa i molt agosarada de cara a la ciutadania la notícia publicada al Diari de Tarragona el dia 11 de gener en referència a l’impacte del muntatge de la pista de gel a la Plaça Mercadal de la ciutat.

La declaració d’Oriol Bonjoch, gerent de l’empresa N Ice Skating, que va instal·lar la pista de gel, planteja aquesta instal·lació com un fet consolidat i pronostica que creixerà en nombre d’espònsors.

Amb paraules textuals de l’empresari: “es un punto neurálgico de la Ciudad y es nuestro objetivo convertirnos en un referente de la campaña navideña, como por ejemplo en Nueva York puede ser la pista de hielo del Rockefeller Center”.

Des del nostre grup municipal lamentem que es faci gala d’unes accions de les quals encara no s’han fet públics ni els resultats econòmics ni el grau de satisfacció dels ciutadans.

A més, reclamem que accions d’aquest caire que impliquen tota una ciutat, no es decideixin unilateralment, sense que les persones, abans, hàgim tingut el dret de recolzar-ho o no.

D’altra banda i, des d’una altra òptica, el nostre grup municipal vetllarà perquè en properes ocasions, les idees i accions que es facin en relació a aquesta o altres campanyes de Promoció de Ciutat, es tinguin en compte els valors i les tradicions i la cultura contemporània pròpia.

Ens preocuparem, doncs, d’allunyar-nos de muntatges de concepte globalitzador i parc tematicista que creiem que no ajuden a projectar l’atractiu d’una ciutat que pot oferir una personalitat pròpia i diferenciada d’altres i que és la que hauríem de ser capaces de promocionar.

 

Mariona Quadrada, regidora de la CUP de Reus

Gener de 2016