Eduard Laguens realitza l’acte de “desobediència domèstica”

Eduard Laguens, membre de la CUP de Tarragona, ha penjat avui per trenta-cinquè dia consecutiu l’estelada a la Diputació de Tarragona, un acte que ha qualificat de “desobediència domèstica”. Laguens ha recordat que no a tots els territoris dels Països Catalans és “normal” poden realitzar un acte d’aquestes característiques.

Eduard Laguens, activista de l’Assemblea Local de la CUP de Tarragona ha vingut avui a la Diputació de Tarragona, per penjar per trenta-cinquè dia consecutiu l’estelada al despatx de la CUP. Laguens ha dit que ho ha fet “amb absoluta normalitat i tranquil·litat, en un acte de desobediència domèstica: indubtablement, un gest simbòlicament rellevant”.

Tanmateix, Laguens ha plantejat el fet que un acte de “normalitat” com pot ser penjar una estelada, tot i que el president Poblet obligui retirar-la cada dia per fer complir la llei espanyola, en d’altres territoris del país pot ser consdierat com un fet “arriscat, insòlit, un fet extraordinari, fins i tot t’hi jugues la pell”.

Com a aragonès d’origen, Laguens ha parlat de la realitat “oblidada” de la Franja de Ponent. Unes comarques, on parafrasejant Josep Espluga, “per ser un aragonès com cal, és una condició fonamental no mostrar cap indici de catalanitat”.

Per aquest motiu, i arribant demà a finals d’any, Laguens ha destacat que aquest 2015 “hem dit adéu al LAPAO, sembla ser que per sempre més”. I, a desitjat que el 2016 el procés d’alliberament nacional i social s’intensifiqui al conjunt dels Països Catalans, ja que “som sang de la mateixa terra, som espurnes del mateix foc, som còdols del mateix riu”.

Laguens ha fet una crida, doncs, a no oblidar el conjunt de la nació catalana i a fer del procés independentista de Catalunya “no una nova divisió del nostre esquarterat territori, sinó una palanca més en el procés de construcció i alliberament nacional”.