Els vots de tots els grups municipals impedeixen millores en el benestar animal dels Tres Tombs

El passat dilluns dia 21 de gener, la CUP portava al Ple de Reus una moció per millorar el benestar animal en l’esdeveniment dels Tres Tombs. Aquestes mesures es van consensuar amb dues entitats que treballen el benestar dels èquids, la part d’introducció legal amb l’associació Libera, i la part de millores pràctiques amb ADE (Associació en defensa dels èquids).

Cap dels grups amb representació al Consistori – ni el PdeCAT, ERC, Ara Reus, PP, PSC ni Ciudadanos – van voler aprovar aquestes mesures que ens semblen bàsiques i que exposem a continuació. Valoreu vosaltres mateixes:

Millores en l’esdeveniment:

1.1.- Substituir la càrrega dels carruatges per “atrezzo” que elimini o minori substancialment el pes que suporten aquests.

1.2.- Evitar les batucades, sorolls forts o bandes de música

1.3.- Garantir un tiratge mínim per eix de cada vehicle, per minimitzar l’esforç individual de cada animal. Això dependrà dels eixos de cada vehicle i de l’estructura del mateix, així com les rodes…

1.4.- Calçar els èquids amb sabates de goma per evitar lesions a les potes i patinades o caigudes per ser el terreny no adequat.

1.5.- No permetre la participació de genets joves i novells.

1.6.- Disposar d’aigua no molt freda l’inici, mentre esperen la sortida i quan acaben el recorregut.

1.7.- Presència de veterinaris, abans, durant i al finalitzar la ruta. Comprovar a la sortida i arribada que els cavalls estiguin en el seu pes, amb cascs i pel en bon estat, sense ferides i rascades per l’arnés o la cadira. Sense símptomes d’estrès : moviments nerviosos, sudoració o salivació. Qualsevol d’aquestes patologies o incidència detectada ha de ser motiu per a retirar l’animal de la ruta.

Comissió animalista de la CUP de Reus