Treballadores i familiars de l’ICASS entreguen més d’11.000 signatures a l’Ajuntament

L’entorn de la residència demana una Audiència Pública

Després de més de sis mesos de lluita intensa, les famílies, residents i treballadores de la residència ICASS han participat en múltiples accions per evitar el seu tancament, han presentat 11.263 signatures a l’Ajuntament de Reus. El Reglament de Participació, aprovat el 2019, ha estat activat per primera vegada gràcies a aquesta mobilització. Tot i això, Mònica Pàmies, regidora i portaveu del grup municipal de la CUP, recorda que “ni l’actual govern del PSC, ERC i Ara, ni l’anterior de Junts, ERC i Ara, han facilitat les eines necessàries per a la seva aplicació, com ara models de signatures i formularis”.

Les signatures reclamen una Audiència Pública, d’acord amb l’article 5 del Reglament, per fer sentir la veu de totes. S’exigeix transparència i que la ciutadania conegui la situació de l’única residència 100% pública de Reus. També denuncien les coaccions i enganys per part de les autoritats, que busquen crear por entre famílies i treballadores per expulsar-les del centre.

“No hi ha temps per una Consulta ciutadana per referèndum, per això hem optat per aquesta via. Volem que la ciutadania conegui i defensi els seus drets, i que les obres necessàries es facin amb els residents al centre, perquè és viable i ja s’ha fet abans”, ha advertit Pàmies. Per la seva part, el regidor Arnau Martí ha recordat que les obres es poden dur a terme amb l’activitat de la residència i es qüestiona: “Què és més valuós: el possible increment de costos de les obres si es compaginen amb l’activitat o el patiment, la desubicació i desconnexió de persones vulnerables?”