La CUP vol impulsar el consum agroalimentari de proximitat i limitar les grans superfícies a la ciutat

El grup municipal proposa estudiar la creació d’un Centre d’Intercanvi Agroalimentari de Proximitat vinculat amb productors del territori

La Candidatura d’Unitat Popular presentarà al proper ple municipal una moció a favor del producte agroalimentari de proximitat, seguint els principis de la ESS (Economia Social i Solidària). Concretament, el grup anticapitalista proposa elaborar un estudi per a la creació d’una xarxa de Centres d’Intercanvi Agroalimentari de Proximitat i limitar el nombre de grans superfícies a Reus. A la moció, a més, insisteixen en la continuïtat al Mercat del Carrilet, com un agent integrador pel barri i punt de promoció de productes locals.

A la roda la premsa, la regidora Mònica Pàmies destaca el principi de sobirania alimentària, així com l’aposta cap a un sistema alimentari més just, sostenible i que posi en valor la pagesia. En aquest sentit, una de les mesures es fonamenta en el compliment de la legislació pel que fa a l’origen dels productes i en estendre aquesta mesura també als mercats ambulants.

A més, un dels acords de la moció es vincula amb la continuïtat del Mercat del Carrilet. En aquest sentit, la formació insisteix en el foment de l’espai com un punt d’informació de salut alimentària i proposa accions com la instal·lació de parades especialitzades, tallers de cuina, un punt de nutrició i salut, una zona de restauració amb productes del mercat o una plataforma de venda en línia del mateix mercat.

L’altra moció que la CUP presentarà al ple de l’Ajuntament de Reus serà en suport a les persones encausades per les mobilitzacions postsentència. El regidor Edgar Fernàndez detalla que la proposta és una iniciativa de Bages pels Drets Civils i està essent presentada a diferents municipis del Principat. En aquest sentit, el regidor emplaça a Junts per Reus i ERC a presentar la moció de manera conjunta, “i no només amb un vot a favor», encara que assegura que fins ara «això no ha estat possible”.

“Si l’alcalde acaba retirant la pancarta de ‘Llibertat Pressos Polítics’ per por a jugar-se la seva cadira, que ho faci, que serem nosaltres qui la tornarem a penjar tantes vegades com sigui necessari”, explica Edgar Fernàndez.

D’altra banda, amb relació a l’ordre judicial de retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament, Fernàndez exposa que «si l’alcalde l’acaba retirant per por a jugar-se la seva cadira, que ho faci» i continua, «serem nosaltres qui la tornarem a penjar tantes vegades com sigui necessari».