Jordi Robert insta a CDC a solidaritzar-se amb els regidors i consellers que han aprovat la moció de suport a la Declaració del Parlament

Per dinovè dia, el regidor de la CUP a l’Ajuntament de Valls Jordi Robert, ha vingut avui a la Diputació de Tarragona a penjar l’estelada a la finestra del despatx de la CUP. Robert ha dit que “Poblet no pot donar l’esquena als diputats del Parlament i als regidors i consellers comarcals del Camp, Terres de l’Ebre i Baix Penedès que han votat a favor de la moció en suport al Parlament”.

El regidor de la CUP a l’Ajuntament de Valls, Jordi Robert, ha estat l’encarregat de penjar avui -per dinovè dia consecutiu- l’estelada a la Diputació de Tarragona, que cada nit el President Josep Poblet ordena retirar, per complir amb la legislació espanyola.

Robert ha criticat el vet de Poblet al debat de la moció de suport a la Declaració del Parlament del 9 de novembre, ja que “més enllà de la incoherència de vetar la moció quan els companys del seu partit la van promoure i l’estan aprovant a centenars d’ajuntaments i consells comarcals, la Diputació està donant l’esquena al territori”.

Robert ha recordat que ahir mateix el Consell Comarcal de l’Alt Camp vam aprovar la moció de suport a la Declaració del Parlament, així com també ho han fet desenes d’ajuntaments a les nostres comarques, com és el cas per exemple d’Els Guiamets o La Vilella Alta, on governa la CUP.

Per Robert, el fet que el Tribunal Constitucional hagi suspès aquesta Declaració i que l’Audiencia Nacional espanyola estigui investigant un possible delicte de sedició a diferents càrrecs electes d’ajuntaments catalans, motiva “que la Diputació de Tarragona accepti el debat i aprovi aquesta moció per mostrar la seva solidaritat, no sols als parlamentaris catalans, sinó a tost els alcaldes, regidors i consellers comarcals que en els seus respectius municipis i comarques, han aprovat aquesta moció”.

Per acabar, Robert ha recordat que “la única via per assolir amb èxit el procés constituent català és exercint la desobediència, tal i com les pròpies institucions espanyoles ens recorden cada dia, i per aquest motiu en un moment com l’actual no serveix emparar-se en una llei que hem de desobeir per vetar el debat democràtic”.