La CUP demana un Nadal que no se centri en el capitalisme

  • Les cupaires reclamen a les regidories de Promoció i d’Esports una campanya inclusiva, ecologista i anticapitalista que respecti l’entorn.

El grup municipal de la CUP presentarà, aquest divendres, al plenari municipal una moció per demanar que les regidories de Promoció de ciutat i d’Esports elaborin un projecte de festes nadalenques que “s’allunyin dels objectius capitalistes que han protagonitzat les passades campanyes”, ha destacat Mònica Pàmies, regidora i portaveu del grup, aquest matí en roda de premsa. 

Les anticapitalistes destaquen que l’administració ha d’exemplificar els objectius de la societat, allunyant-la del consumisme constant i organitzant unes “festes inclusives per tota la ciutat i no únicament del centre, de totes les persones, on respectem els drets de les treballadores, però també de les que no poden o no tenen treball, les il·lusions de tots els infants, la inclusió de gènere, la igualtat social”, detalla Pàmies.

La regidora ecologista considera que la regidoria de Promoció aquest any i en el futur ha d’elaborar un programa festiu que compti amb valors com l’ecologisme, la integració social, el no malbaratament alimentari i el respecte per l’entorn, incloent-hi la protecció animal. 

Les cupaires celebren que la plaça Llibertat no s’ocupi per la pista de gel que generava un cost energètic desproporcionat i es gestionava per una empresa privada. Pàmies afirma que “tenint en compte que la nostra ciutat té un nou govern socialista, creiem que és el moment de fer aquest canvi de rumb. De fomentar realment els principis socialistes i ecologistes per afavorir a tota la ciutadania, per evitar les exclusions per zona o econòmiques, obrint camí a valors més sostenibles, justos i igualitaris”.

La CUP considera que les polítiques capitalistes dels altres mandats, com els Bons Reus, la pista de gel o l’elevadíssim cost de les llums de la ciutat (423.000 euros) fomenten el consum i, segons detallen molts estudis, empitjoren significativament els estats de depressió de moltes persones en aquestes dates. Així, el tercer acord que la CUP inclou “evitar que les veïnes se sentin excloses de les festes, celebracions o campanyes per motius econòmics i que el foment de la igualtat d’oportunitats es promogui des del Consistori”, ha expressat Pàmies.

Reus, 18 d’octubre de 2023.

 

Moció per uns objectius sostenibles aquest Nadal