La CUP demana a l’Ajuntament supervisar la proliferació de pisos turístics a Reus

El juny de 2019 es van detectar 61 pisos sense estar inscrits al registre oficial del Departament de Turisme de la Generalitat

La CUP de Reus defensarà al pròxim plenari municipal (19 de juliol) una moció perquè l’Ajuntament controli el registre dels pisos turístics a la ciutat. Segons les dades del registre oficial del Departament de Turisme de la Generalitat, el juny passat hi havia 118 pisos turístics (un total de 649 places) inscrits amb llicència. No obstant, aquesta xifra ascendria als 179 pisos si comptem els que no estan registrats, és a dir, que s’ofereixen il·legalment mitjançant plataformes web.

En els darrers tres anys, aquesta oferta s’ha multiplicat per sis a Reus i arriba a superar la xifra de pisos públics de titularitat municipal (160). Tot i que la normativa que regula l’ús turístic dels habitatges és d’abast autonòmic, el registre i control dels pisos és responsabilitat dels Ajuntaments. En aquest sentit, la CUP critica “la passivitat del govern municipal a Reus” en aquesta matèria, després d’haver-se fet públiques les dades que tres de cada deu pisos turístics són il·legals.

“L’experiència d’altres municipis ens ha de fer entendre que la proliferació sense control de pisos turístics afecta en el preu de l’habitatge, tant en la compra com el lloguer, fins arribar a situacions que moltes veïnes són expulsades dels seus barris“, assegura la formació.

La CUP exigeix al Ple un pronunciament contra la “llei Aragonès”

Al ple de divendres, la formació de l’esquerra independentista presentarà una proposta de resolució que insti el Parlament de Catalunya a rebutjar el projecte de llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a llei Aragonès, i defensar “uns serveis 100% públics com a motor d’activació econòmica i com l’única via per garantir els drets de les persones“.

“En comptes de blindar aquests serveis a la gestió i provisió públiques, els successius governs de la Generalitat han legislat perquè siguin privatitzats mitjançant diferents fórmules, amb iniciatives legislatives que volen posar cara amable a unes privatitzacions que són injustificables des del punt de vista del bé comú“, posa de manifest aquesta proposta.