La CUP demana que el projecte SOULFOOD inclogui un conveni amb tots els mercats i els refugis d’animals

  • Les cupaires reclamen que es vinculi la seva proposta a la de la Diputació de Tarragona, que contempla un pressupost de més de 800.000 euros

La CUP de Reus demanarà al Consell d’Administració de Redessa que el projecte SOULFOOD, encapçalat per la Diputació de Tarragona, inclogui un conveni amb els refugis d’animals de granja que les ecologistes van engegar a principis d’aquest any. Les cupaires consideren que la cessió, de fruita i verdura descartada per la venda, entre paradistes i refugis és una de les fórmules que el projecte pot contemplar per fer arribar excedents a iniciatives socials, que és el seu objectiu.

La proposta de la CUP s’està duent a terme amb èxit al Mercat del Carrilet, amb una resposta positiva tant dels paradistes com dels refugis d’animals de la zona, que es comprometen a recollir els aliments no venuts. Mònica Pàmies, portaveu de la CUP de Reus, destaca que “l’ampliació d’aquest conveni als altres mercats de la ciutat, com el Mercat Central i el Mercat del Camp, és possible amb el pressupost substancial del projecte SOULFOOD, que supera els 800.000 euros. Fins ara les entitats animalistes sense ànim de lucre ho han pagat tot de les seves butxaques”. Recordem que els abandonaments d’animals no distingeixen entre espècies i per cobrir aquesta necessitat les voluntàries es fan càrrec,  a través de refugis específics, de tota mena d’animals: ovelles, cabres, cavalls, porcs, oques, etc. Segons Pàmies, “el projecte de la Diputació pot simplificar i expandir aquest acord en benefici de tots els actors involucrats”.

A més, la CUP ressalta que aquesta iniciativa té objectius convergents amb els del projecte SOULFOOD, com la promoció d’un sector agroalimentari més sostenible. També destaca la importància de conscienciar sobre el problema del malbaratament d’aliments, ja que, segons Pàmies, “els mercats haurien de servir com a model per a posar-hi fi, especialment en una societat on es malgasten entre 95 i 155 kg de menjar per persona cada any.”

Les cupaires esperen que la seva crida a la inclusió en el conveni dels mercats i dels refugis d’animals anomenats “de granja” al projecte SOULFOOD sigui ben rebuda per l’Ajuntament, contribuint a aconseguir una comunitat més sostenible i justa.

Reus, 9 d’octubre del 2023