La CUP entra per primera vegada al Congrés amb dos diputats

La Candidatura d’Unió Popular ha aconseguit més de 244.000 vots en el conjunt català, obtenint dos escons al Congrés. A la demarcació de Tarragona s’ha arribat als 21.870 vots, quantitat insuficient per obtenir representació. Tot i així, Mariona Quadrada, candidata de la CUP a Tarragona, celebra els dos escons aconseguits a Barcelona, després d’una campanya de baix pressupost.

Quadrada, l’exregidora de Reus, explica que, com sempre, «la CUP té un peu a la institució i un altre al carrer» i que, els que no vagin a Madrid, seguiran treballant per fer front a la repressió i per aconseguir l’amnistia total i absoluta, no només dels presos i preses, exiliats i exiliades polítiques sinó també de les més de 40 persones detingudes arran els aldarulls de les darreres setmanes.

Per una altra banda, Mariona Quadrada lamenta el gran augment de VOX, que es situa com a tercera força política amb 33 escons al Congrés. No obstant, assegura que l’ascens del partit d’ultra dreta només farà que incentivar la lluita antifeixista de la CUP. Quadrada es mostra combativa i es refereix a VOX com «un partit feixista, racista i xenòfob que no tolerarem de cap manera a cases nostres». Quadrada explica que aquesta situació encoratja encara més l’independentisme, que s’ha d’aconseguir després d’exercir el dret a l’autodeterminació de Catalunya.