La CUP es reafirma en que la Diputació és una menjadora i una repartidora

Després d’estar quatre anys a la Diputació de Tarragona, el Grup Polític de la CUP constata que aquesta institució és una menjadora i una repartidora dels partits polítics així com denuncia un cop més el govern de conveniència entre CiU i PSC. Per aquest motiu, al Ple de demà que serà el darrer del mandat, la CUP presentarà la mateixa moció que ja va presentar en el primer, en la que demanarà que la Diputació es dissolgui i es creï una institució que s’adeqüi a les necessitats del territori. Una iniciativa que també es durà a terme coordinadament a les diputacions de Girona, Barcelona i Lleida.

El Grup Polític de la CUP a la Diputació de Tarragona ha realitzat aquest matí una roda de premsa per fer valoració de la seva activitat en aquesta institució durant els darrers quatre anys, coincidint amb la celebració demà del darrer Ple del mandat.

 

El diputat Edgar Fernández ha destacat que per primer cop en aquesta institució hi ha hagut un partit polític que ha exercit d’oposició i que aquella imatge que tenia la CUP abans d’entrar a l’ens supramunicipal s’ha confirmat després de la seva experiència.

Fernández ha descrit la Diputació com un ens “opac i en el que el president Josep Poblet ha actuat com un cacic”, tot recordant que aquest ha censurat fins a cinc mocions de la formació perquè no fossin debatudes al Ple. Alhora, ha denunciat el “pacte de govern de conveniència” entre CiU i PSC, en el que els primers han mantingut la presidència de la institució i els segons han aconseguit el finançament “per pagar entre tots i totes el fiasco dels Jocs del Mediterrani”.

Un cop més, també, el diputat ha denunciat que CiU hagi bloquejat totes les iniciatives de suport al referèndum de l’1 d’Octubre i que la Diputació de Tarragona sigui la única de tot Catalunya que no ha penjat la pancarta de “llibertat presos polítics” a la façana del palau. Segons Fernández, “a la Diputació l’1 d’Octubre no ha existit mai, vivint d’esquena al territori, per tal que Convergència assegurés la pacte amb el PSOE que signà el 155 i que ha empresonat companys del seu propi partit”.

Fernández encara ha anat més enllà i ha qualificat la Diputació de “menjadora i repartidora dels partits polítics”. A tal efecte, ha posat diferents exemples com ara la creació de places a mida, diferents assessors de grups polítics que no han posat mai els peus a la Diputació o els dinars i sopars pagats amb diners de la Diputació per a realitzar actes de partit. Així com també, les “subvencions nominatives” que és el terme legal per referir-se als milions d’euros que cada any s’atorguen a dit a diferents ajuntaments i empreses des de la Diputació sense cap tipus de justificació ni criteri.

Per aquest motiu, el Grup Polític de la CUP presentarà al Ple de demà una moció que exigeix la dissolució de la Diputació i la creació d’una institució supramunicipal que respongui als interessos del territori i tingui unes mínimes garanties democràtiques. Una iniciativa, que ja van portar a terme les CUPs a les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i també Tarragona en el primer Ple del mandat, i que ara repeteixen en el darrer, per denunciar que “les diputacions son un autèntic obstacle per al desenvolupament del territori i el benestar de la seva gent”.