La CUP i la COS denuncien que l’acomiadament del Josep Maria Trenchs és propi del segle XIX

Avui al matí al Casal Despertaferro de Reus, la CUP i el sindicat COS han realitzat una roda de premsa per tal de fer convocar públicament a la ciutadania a participar a la concentració organitzada pel proper dimarts 23 de febrer a 2/4 de 10 del matí als jutjats de Reus, on es realitzarà el judici per a la readmissió de Josep Maria Trenchs, acomiadat de l’empresa PGI de la Selva del Camp en haver estat escollit regidor de la CUP a l’Ajuntament d’Alcover.

 

Dos dies abans de la presa de possessió de Josep Maria Trenchs com a regidor de l’Ajuntament d’Alcover, quan tot just acaba el torn de nit al centre de treball que PGI té al Polígon Industrial La Drecera de La Selva del Camp, se li va comunicar que estava acomiadat per diversos motius, però segons l’encarregat de l’empresa el motiu real era que havia estat escollit regidor a l’Ajuntament per la CUP.

 

Josep Maria Trenchs, ha ratificat de nou que durant els cinc anys que portava treballant a l’empresa mai havia rebut cap notificació o comunicació de l’empresa queixant-se del seu rendiment laboral. I, és més, ha destacat la seva implicació en la vida de l’empresa, ja que poc després de ser acomiadat hi havia convocades unes eleccions al comitè d’empresa, on ell formava part d’una de les llistes.

 

Trenchs ha agraït el suport rebut pel comitè d’empresa i pels seus companys de la COS i de la CUP durant el mes de juny, quan es van celebrar una desena de concentracions de suport arreu de les comarques del Camp.

 

Per últim, ha explicat que el seu únic objectiu és aconseguir la readmissió “per tal que es demostri que l’únic motiu pel qual vaig ser acomiadat de l’empresa va ser el fet d’haver estat escollit regidor a l’Ajuntament d’Alcover per la candidatura de la CUP”, motiu pel qual mesos enrere ja va renunciar a la indemnització econòmica que l’empresa li oferia a canvi de retirar el procés judicial.

 

La regidora reusenca de la CUP, Mariona Quadrada, ha participat a la roda de premsa d’avui per tal de mostrar de nou el suport de totes les assemblees locals de la CUP del Camp al seu homònim d’Alcover.

 

Quadrada ha considerat que “el fet d’acomiadar un treballador per ser escollit regidor d’una formació com la CUP que s’autodefineix com a anticapitalista, és més típic del segle XIX quan el caciquisme intentava allunyar les classes populars de les institucions públiques, que no pas de ple segle XXI”.

 

Per aquest motiu, ha volgut ressaltar el compromís militant del Josep Maria, el qual “en lloc d’acceptar una indemnització econòmica es reafirma en la necessitat d’arribar fins a les últimes conseqüències, per tal de demostrar que la patronal no pot actuar d’aquesta manera i que els interessos que hi ha al darrere d’aquest acomiadament no poden quedar impunes”.

 

Per últim, ha convidat a la participació a la concentració que es realitzarà dimarts 23 de febrer a les 9:45h als jutjats de Reus per donar suport al Josep Maria Tenchs.

 

Candidatura d’Unitat Popular

Reus, 18 de febrer de 2016