La CUP insisteix que l’Ajuntament de Reus prengui accions reals cap a l’Economia Social i Solidària

La formació cupaire considera contradictori que la ciutat s’adhereixi a la Xarxa de Municipis d’Economia Social i Solidària però rebutgi dur a terme accions específiques

La Candidatura d’Unitat Popular denuncia que «el govern no tingui voluntat política per fomentar veritablement l’Economia Social i Solidària». El grup municipal explica que en el darrer ple, l’Ajuntament de Reus va presentar a aprovació l’adhesió a la XMESS i que els cupaires van presentar una moció per incentivar l’acció en aquest sentit. Mònica Pàmies, regidora de la CUP, explica que l’objectiu era que el govern mostrés una aposta ferma per aquesta alternativa econòmica. Per contra, lamenten que es rebutgés la proposta.

La regidora Mònica Pàmies explica que la XMESS posa a disposició un servei d’assessorament pels municipis adherits per a aplicar aquests punts. En aquest sentit, la Candidatura insta al govern de Reus que sol·liciti aquest assessorament, així com l’experiència d’altres municipis, on ja s’han aplicat mesures similars a les proposades pel grup municipal, per fomentar l’Economia Social i Solidària.

A més, Pàmies recorda que, segons els estatuts de l’associació, la XMESS pot sancionar i fins i tot expulsar els municipis membres que no compleixin amb els seus principis. Per això, la regidora alerta de les contradiccions de la política de govern a la ciutat, que van en contra dels valors de l’ESS. Com exemple, recorda la voluntat de tancar el Mercat del Carrilet, «un model de mercat i comerç de barri social i integrador», la promoció de supermercats com Mercadora, «el model contrari al comerç local i de proximitat», així com, finalment, l’impuls dels APEU, «que signifiquen la privatització de l’espai públic i la submissió del comerç local a formats comercials de Centres privats».

La formació anticapitalista considera que Reus, com a membre de la XMESS, hauria de ser model i exemple d’aquesta economia alternativa i que, per tant, «cal aplicar polítiques valentes», proclama la regidora. Concretament, el grup municipal critica la política d’ERC i el seu «model continuista i gens innovador a la ciutat, gran part, marcat pels seus socis de govern, JxCat i Ara Reus». Tanmateix, la CUP s’ofereix per treballar i impulsar accions reals a través de la Taula d’ESS, que la mateixa formació va sol·licitar fa uns mesos.